Рецепт Рисово-мигдальні кульки фото

Рисово-мигдальні кульки
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Крупи, Горіхи, Мал
Низькокалорійні
Для дітей, На святковий стіл, Десерт

Рецепт приготування кульок з рису, родзинок, кокосових пластівців і мигдалю. Азіатська кухня.

Розігріти духовку до 190 градусів. У великій каструлі змішати молоко, цукор, мідь, кардамон і дрібку солі, довести до кипіння на середньому вогні. Додати рис і перемішати. Частково накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити, помішуючи, поки рис не стане м'яким, від 30 до 35 хвилин.

Викласти рис в миску і перемішати з родзинками. Накрити і поставити в холодильник, принаймні на 2 годину.

Викласти кокосову стружку і мигдаль на аркуші для випічки. Запікати, помішуючи іноді, поки стружка не стане золотистою, від 4 до 6 хвилин. Дати охолонути. Подрібнити мигдаль і стружку в кухонному комбайні, відкласти в сторону.

Викласти кульки на аркуші для випічки і поставити в холодильник принаймні на 1 годину або 2 днів.


  • Коричневого сахара - 1/4 склянки
  • Меду - 2 Ст. Ложки
  • Меленого кардамону - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Рису арборіо - 1/2 склянки
  • Кокосової стружки - 1/2 склянки
Розігріти духовку до 190 градусів. У великій каструлі змішати молоко, цукор, мідь, кардамон і дрібку солі, довести до кипіння на середньому вогні. Додати рис і перемішати. Частково накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і варити, помішуючи, поки рис не стане м'яким, від 30 до 35 хвилин.

Викласти рис в миску і перемішати з родзинками. Накрити і поставити в холодильник, принаймні на 2 годину.

Викласти кокосову стружку і мигдаль на аркуші для випічки. Запікати, помішуючи іноді, поки стружка не стане золотистою, від 4 до 6 хвилин. Дати охолонути. Подрібнити мигдаль і стружку в кухонному комбайні, відкласти в сторону.

Викласти кульки на аркуші для випічки і поставити в холодильник принаймні на 1 годину або 2 днів.

Схожі рецепти