Рис з копченою куркою
(покроковий рецепт з фото)
Просте і ситне блюдо, яке не вимагає багато часу. Пропоную приготувати рис з копченою куркою і побалувати свою родину смачним обідом або вечерею.
Подати таку страву можна зі свіжими овочами або будь-яким улюбленим салатом. Дуже смачно, ситно і ароматно! У мене копчена грудка, але можна використовувати будь-які частини курки. Рис беріть той, що вам більше подобається. Приготувати рис можна не тільки на сковороді, але і в будь-якому посуді з товстим дном і навіть в мультиварці. Рецепт простий, беріть на замітку!
- Мал - 150 грам (у мене пропарений)
- Курка копчена - 300 грам (філе)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.
Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
Додайте промитий рис.
Обсмажте рис помішуючи протягом 2-3 хвилин, щоб він добре просочився маслом.
Налийте склянку гарячої води або м'ясного бульйону. Додайте за смаком сіль і спеції (у мене для курки). Перемішайте і на невеликому вогні під кришкою готуйте до тих пір, поки рис повністю не приготується. В процесі по мірі всмоктування рідини необхідно її підливати, і перемішувати рис ложкою або лопаткою.
Коли рис буде майже готовий додайте нарізане куряче філе (у мене грудка). Під кришкою, на невеликому вогні доведіть блюдо до повної готовності. Потім зніміть сковороду з вогню і дайте настоятися рису ще 10-15 хвилин.
Рис з копченою куркою готовий.
Смачного!