Рецепт Рибні котлети з щуки фото

Рибні котлети з щуки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Щука
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Щука по праву вважається однією з найсмачніших риб, але чи знаєте ви як зробити рибні котлети з щуки з неї неймовірно соковитими і ніжними? Якщо ні, то я із задоволення розкрию вам цей секрет.

Опис приготування:

Я люблю рибні котлети ще з дитинства, коли їх нам давали на обід в дитячому садку. Але, звичайно ж, домашні котлети власного приготування поза конкуренцією і завжди асоціювалися у мене з бабусею, такі смачні котлети як у неї я більше ніде не пробувала. Але ось зовсім недавно я знайшла чудовий рецепт приготування рибних котлет з щуки, в якому є один маленький секретик: ми додамо в фарш збитий яєчний білок, завдяки чому вони стануть неймовірно ніжними і можна сказати повітряними - здавалося б така дрібниця але яке враження справляє. Звичайно ж, Бабулино котлетки досі у мене на першому місці, напевно, завдяки теплим спогадам з дитинства і моєї безмежної любові до бабусі, але цей цікавий і в той же час простий рецепт рибних котлет з щуки займає почесне друге місце.

  • Щука - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Батон пшеничний - 100 грам
  • Вершки 20-22% - 100 мілілітрів
  • Масло рослинне - 70 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Перець білий мелений - 1 Чайна ложка
рибні котлети з щуки - фото крок 1
Для початку нам необхідно добре промити рибу під холодною водою, щоб позбутися про слизу.
рибні котлети з щуки - фото крок 2
Тепер робимо два надрізи уздовж хребта і на черевці, вичищаємо нутрощі, відрізаємо голову, плавники і хвіст. Акуратно відокремлюємо філе від хребта.
рибні котлети з щуки - фото крок 3
Кладемо філе шкірою вниз і зчищають м'ясо за допомогою ножа або ложки, кладемо в глибоку миску.
рибні котлети з щуки - фото крок 4
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо на дрібні кубики, обсмажуємо на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.
рибні котлети з щуки - фото крок 5
Тепер нарізаємо батон (черствий) на невеликі кубики і замочуємо в молоці на 10-15 хвилин.
рибні котлети з щуки - фото крок 6
Пропускаємо через м'ясорубку м'ясо щуки, батон з молоком і цибулю.
рибні котлети з щуки - фото крок 7
Перемішуємо все інгредієнта, а потім ще раз пропускаємо фарш через м'ясорубку для того, щоб він був більш однорідний.
рибні котлети з щуки - фото крок 8
Фарш трохи відбиваємо, додаючи вершки, солимо і приправляємо білим меленим перцем.
рибні котлети з щуки - фото крок 9
В окремому посуді збиваємо яєчний білок в густу піну, а потім переливаємо його в фарш, акуратно втручаємося його.
рибні котлети з щуки - фото крок 10
Змочуємо руки в теплій воді і починаємо ліпити котлети. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому котлети з обох сторін до золотистої скоринки. Потім ставимо в розігріту до 170 градусів духовку і готуємо ще 15-20 хвилин. Готові котлетки подаємо з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти