Рецепт Пюре з м'яса для дитини фото

Пюре з м'яса для дитини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Телятина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей , Від 1 року , До року
Пюре
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 50 хв.

Чи варто домашнє пюре того, щоб його готувати? звичайно, особливо під час першого прикорму, коли дитина повинна з'їдати повну порцію м'яса в 40 грам, які ще невідомо чи є в продажу.

Опис приготування:

Готуємо м'ясне пюре для малюка.

  • Телятина філе - 1 штука
пюре з м'яса для дитини - фото крок 1
Рекомендовано м'ясної прикорм починати з кролика, індички або телятини.
Свіже м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і замочуємо на кілька годин в чистій воді (зазвичай на ніч). Однозначної відповіді на питання: «Навіщо? », я не знайшла. Але гірше точно не буде. За цей час стікає кров, але автори стверджують, що замочування м'яса (в розсолі або без) не призводить до погіршення його поживних властивостей.
пюре з м'яса для дитини - фото крок 2
Вимочене м'ясо дістаємо і подрібнюємо в блендері до стану, коли отриманий фарш може намазувати рівним шаром, як паштет. Якщо довго «збивати» ягняти, то він збивається в грудку і блендер починає вириватися з рук: -) До цього моменту він уже потрібної консистенції.
пюре з м'яса для дитини - фото крок 3
З отриманого фаршу двома чайними ложками формуємо фрикадельки і викладаємо на тацю, вистелений папером для випічки. Піднос ставимо в холодильник і включаємо швидку заморозку. Коли фрикадельки замерзнуть їх краще перекласти в закривається контейнер. Фрикадельки виходять близько 10 грам кожна. До речі, якщо варити вимочене не заморожує м'ясо, то не утворюється пінка, бульйон залишається прозорим і його не треба проціджувати.
пюре з м'яса для дитини - фото крок 4
Фрикадельки варимо протягом 20 хвилин, після чого бульйон зливаємо, заливаємо холодну воду, доводимо до кипіння і варимо ще стільки ж. Це необхідно для того, щоб виварити з м'яса «екстрактивні речовини». Саме з-за цих речовин не рекомендується використовувати бульйони в дитячому харчуванні до півтора років. Готові фрикадельки кладемо в вузьку глибоку посуд і подрібнюємо занурювальним блендером.
пюре з м'яса для дитини - фото крок 5
Щоб вийшов паштет став м'яким і однорідним необхідно додати в нього трохи рідини, це може бути молочна суміш. Я додаю в м'ясо приготований в пароварці кабачок, при подрібненні кабачка, він змішується з м'ясом і виходить однорідне пюре.

Схожі рецепти