Пюре з м'яса для дитини
(покроковий рецепт з фото)
Чи варто домашнє пюре того, щоб його готувати? звичайно, особливо під час першого прикорму, коли дитина повинна з'їдати повну порцію м'яса в 40 грам, які ще невідомо чи є в продажу.
Готуємо м'ясне пюре для малюка.
- Телятина філе - 1 штука
Рекомендовано м'ясної прикорм починати з кролика, індички або телятини.
Свіже м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і замочуємо на кілька годин в чистій воді (зазвичай на ніч). Однозначної відповіді на питання: «Навіщо? », я не знайшла. Але гірше точно не буде. За цей час стікає кров, але автори стверджують, що замочування м'яса (в розсолі або без) не призводить до погіршення його поживних властивостей.
Свіже м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і замочуємо на кілька годин в чистій воді (зазвичай на ніч). Однозначної відповіді на питання: «Навіщо? », я не знайшла. Але гірше точно не буде. За цей час стікає кров, але автори стверджують, що замочування м'яса (в розсолі або без) не призводить до погіршення його поживних властивостей.
Вимочене м'ясо дістаємо і подрібнюємо в блендері до стану, коли отриманий фарш може намазувати рівним шаром, як паштет. Якщо довго «збивати» ягняти, то він збивається в грудку і блендер починає вириватися з рук: -) До цього моменту він уже потрібної консистенції.
З отриманого фаршу двома чайними ложками формуємо фрикадельки і викладаємо на тацю, вистелений папером для випічки. Піднос ставимо в холодильник і включаємо швидку заморозку. Коли фрикадельки замерзнуть їх краще перекласти в закривається контейнер. Фрикадельки виходять близько 10 грам кожна. До речі, якщо варити вимочене не заморожує м'ясо, то не утворюється пінка, бульйон залишається прозорим і його не треба проціджувати.
Фрикадельки варимо протягом 20 хвилин, після чого бульйон зливаємо, заливаємо холодну воду, доводимо до кипіння і варимо ще стільки ж. Це необхідно для того, щоб виварити з м'яса «екстрактивні речовини». Саме з-за цих речовин не рекомендується використовувати бульйони в дитячому харчуванні до півтора років. Готові фрикадельки кладемо в вузьку глибоку посуд і подрібнюємо занурювальним блендером.
Щоб вийшов паштет став м'яким і однорідним необхідно додати в нього трохи рідини, це може бути молочна суміш. Я додаю в м'ясо приготований в пароварці кабачок, при подрібненні кабачка, він змішується з м'ясом і виходить однорідне пюре.