Пюре з кабачків для дитини
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні в нашому меню пюре з кабачків з овочами. Головну скрипку грають кабачки. Прекрасний варіант страви до обіду для дорослого і дитини. Смачного!
Найчастіше в кулінарії плоди кабачка використовуються в свіжому вигляді. Кабачки цінні тим, що в них містяться компоненти, необхідні для правильного харчування людини. Вони багаті мінеральними солями, важливими для обміну речовин в організмі людини. Особливо корисні кабачки маленького розміру, приготовані без солі і масла. Популярні салати зі свіжих і злегка печених плодів кабачка.
- Кип'ячена вода - 450 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Кабачок - 600 грам
- Картопля - 100 грам
- Масло топлене - 20 грам
- Гілка петрушки - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
Щоб приготувати пюре, необхідно взяти кабачки, картопля, морква, цибуля, часник, масло топлене 1 ст.Л., вершки 10 %, каррі, сіль, петрушка. Поки все відставити убік і займемося, мабуть, цибулею і часником. Для цього, нам знадобиться в розігріту сковороду з топленим маслом викласти нарізані кубиком цибулю і часник і пасерувати до прозорості.
Додати нарізану моркву. Гасити протягом 5 хвилин.
Кабачки вимити, нарізати кубиком, викласти в каструлю. Один кабачок відкласти для запікання.
Додати картоплю, нарізаний кубиком. Перемішати.
Додати тушковані овочі, а також сіль і каррі. Перемішати. Якщо ви хочете зробити суп-пюре тільки для дитини, то можете зменшити кількість каррі і тушкованих овочів.
Розігріти вершки і додати до овочів. Влити гарячої води стільки, щоб вона ледь покривала овочі. Поставити на вогонь. Варити після закипання 15 хвилин.
Додати рубану зелень. Потримати на вогні ще 1 хвилину. Відставити з вогню і дати настоятися.
Одержаний суп пюрировать.
Що залишився кабачок нарізати кружечками. Запекти на сковороді гриль з двох сторін.
Кабачкової пюре готове. Прикрасити порцію печеними кабачками. Подавати на обід гарячим.