Пшоняна каша з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Просо - надзвичайно цінний злак, з якого отримують крупу, що представляє собою дрібні жовті кульки - пшоно. Сьогодні ми приготуємо пшоняну кашу з овочами. Корисно, смачно і швидко.
Пшоно містить чималу кількість вітамінів, мінералів і амінокислот. Це корисний, поживний і дієтичний продукт. Немає нічого простіше і швидше, ніж приготувати з нього кашу з овочами. Овочі беріть за смаком і наявності. У мене самі ходові такі: морква, ріпчаста цибуля, зелений горошок і стручкова квасоля. Каша виходить ароматною, ситної і дуже смачною. Підійде в пост і вегетаріанцям.
- Пшоно - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Горошок зелений морожений - 100 грам
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування каші.

Морква очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в каструлю з товстим дном.

Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте в каструлю з морквою.

Викладіть зелений горошок, він може бути морозивом або свіжим.

Додайте стручкову квасолю. Налийте рафінована соняшникова олія і 50 мл води. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте овочі на середньому вогні, періодично перемішуючи 15-20 хвилин.

Пшоно ретельно помийте в гарячій воді і викладіть в каструлю з овочами.

Наливати 350-400 мл води, сіль за смаком.

Накрийте каструлю кришкою і варіть кашу на слабкому вогні до готовності. Періодично перемішуйте і якщо потрібно додавайте воду.

Пшоняна каша з овочами готова. Можна подавати до столу.