Рецепт Пшоняна каша з молоком фото

Пшоняна каша з молоком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Пшоно і пшениця
Пісні страви, Веганські страви
На сніданок
Гарячі страви, Каші

На сьогодні пшоняну кашу для приготування страв використовують дуже рідко, саме тому багато хто задається питанням, як приготувати пшоняну кашу з молоком. Є кілька корисних рекомендацій.

Пшоняна каша буде смачною, розсипчастою і без присмаку гіркоти, якщо її попередньо добре промити в декількох водах. За допомогою цієї крупи можна приготувати не тільки смачний і корисний гарнір, але і супи, котлети і навіть десерти. Каша з молоком буде відмінним сніданком або вечерею, в неї сміливо можна додати сухофрукти, мідь, горіхи, свіжі і заморожені ягоди.

  • Пшоно - 100 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукор і сіль - За смаком
  • Ізюм - За смаком
пшоняна каша з молоком - фото крок 1
1. Насамперед перебираємо кашу, позбавляємося від камінчиків і іншого сміття, що може бути в крупі. Пересипаємо пшоно в сито, промиваємо 5-6 раз в холодній воді, після чого обдаємо крутим окропом.
пшоняна каша з молоком - фото крок 2
2. Промиту кашу перекладаємо в сотейник і заливаємо холодним молоком, додаємо до смаку сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до закипання.
пшоняна каша з молоком - фото крок 3
3. Після закипання варимо кашу на слабкому вогні, періодично помішувати до повного вбирання всієї рідини. В кінці варіння додаємо шматочок вершкового масла. При подачі додаємо запарені родзинки. Смачного!

Схожі рецепти