Пшоняна каша з молоком
(покроковий рецепт з фото)
На сьогодні пшоняну кашу для приготування страв використовують дуже рідко, саме тому багато хто задається питанням, як приготувати пшоняну кашу з молоком. Є кілька корисних рекомендацій.
Пшоняна каша буде смачною, розсипчастою і без присмаку гіркоти, якщо її попередньо добре промити в декількох водах. За допомогою цієї крупи можна приготувати не тільки смачний і корисний гарнір, але і супи, котлети і навіть десерти. Каша з молоком буде відмінним сніданком або вечерею, в неї сміливо можна додати сухофрукти, мідь, горіхи, свіжі і заморожені ягоди.
- Пшоно - 100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор і сіль - За смаком
- Ізюм - За смаком
1. Насамперед перебираємо кашу, позбавляємося від камінчиків і іншого сміття, що може бути в крупі. Пересипаємо пшоно в сито, промиваємо 5-6 раз в холодній воді, після чого обдаємо крутим окропом.
2. Промиту кашу перекладаємо в сотейник і заливаємо холодним молоком, додаємо до смаку сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до закипання.
3. Після закипання варимо кашу на слабкому вогні, періодично помішувати до повного вбирання всієї рідини. В кінці варіння додаємо шматочок вершкового масла. При подачі додаємо запарені родзинки. Смачного!