Простий і смачний торт
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться порадувати рідних чимось смачним, але немає часу на приготування складних страв, озбройтеся рецептами на швидку руку. Тут розповім один з них - як приготувати простий і смачний торт.
Шоколадні коржі, на підготовку тесту для яких у вас піде не більше 10 хвилин, в поєднанні з ніжним сметанним кремом дають простий, але дивовижно смачний торт. Такий торт можна спекти як в духовці, так і в мультиварці (досить вибрати режим "випічка" і випікати бісквіт 40 хвилин, після чого залишити на підігріві на 15 хвилин). Раджу вам брати форму діаметром 20-25 см, щоб бісквіт було зручно розрізати на тонкі коржі. Необхідності просочувати тісто немає - воно виходить повітряним і добре просочується кремом.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1-1, 5 склянки(+ 5-6 столових ложок в крем)
- Какао - 6 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 20 грам (по 10 г в тісто і в крем)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Окріп - 200 мілілітрів
- Рослинна олія без смаку і запаху - 125 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Куряче яйце - 2 штуки
- Загущувач для сметани (пакетик) - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 15-18 грам
- Сметана будь-якої жирності - 800 грам
1. Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Приготуйте бісквіт: просійте в окремий посуд все сухі інгредієнти - борошно, какао, цукор, ванільний цукор, соду, сіль і розпушувач - і перемішайте.
2. В окремій мисці перемішайте (але не збивайте) міксером яйця з молоком та олією. З'єднайте мокру і суху суміш - вийде дуже густе тісто. Окріп змішайте з оцтом і додайте до тесту.
3. Швидко перемішайте тісто міксером до однорідності. Форму змастіть вершковим маслом, перекладіть в неї тісто і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин, після чого ще 30 хвилин при 160 градусах.
4. Повністю остудіть бісквіт і розріжте його на 4-5 коржів. Верхівку подрібніть блендером для прикраси. Приготуйте крем: сметану змішайте з цукром, ванільним цукром і залиште на 10 хвилин.
5. Перемішайте крем віночком і додайте загущувач, після чого знову перемішайте крем (найкраще міксером). Змастіть остиглі коржі кремом і зберіть торт.
6. Прикрасьте торт крихтою або рубаним шоколадом. Надішліть в холодильник на 5-6 годин. Смачного!