Прості пончики
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться солоденького і кількість калорій не лякає, пропоную приготувати пончики. Повітряні, апетитні, неймовірно ніжні і дуже смачні. Відмінний варіант домашньої випічки для всієї родини.
Хочу поділити ідеєю, як приготувати прості пончики без дріжджів. Тісто робиться досить просто, так що навіть недосвідчені кулінари без проблем з ним впораються. А якщо довірити процес техніці, то це буде ще простіше. Подавати до столу такі пончики можна з цукровою пудрою, згущеним молоком або будь-яким топінгом за смаком.
Єдине: потрібно дуже обережно ставитись до киплячим маслом, щоб не обпектися.
- Вода - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки
- Рослинна олія - 1 літр (для смаження)
1. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і викладіть в сотейник.
2. На повільному вогні розтопіть і додайте воду. Доведіть до кипіння.
3. Всипте просіяне борошно.
4. І швидко перемішайте лопаткою. Зніміть сотейник з вогню.
5. Далі можна вимішувати тісто руками або за допомогою техніки. Вбийте по одному яйця і перемішайте.
6. Testo майже. Воно не повинно бути занадто щільним.
7. Розігрійте в каструлі досить велика кількість рослинного масла. Пончики повинні смажитися у фритюрі. За допомогою ложок викладайте невеликі порції тесту в масло.
8. Смажте пончики до рум'яності. Викладайте невеликими порціями, щоб вони не торкалися один до одного і обсмажувалися рівномірно з усіх боків.
9. Акуратно дістаньте пончики шумівкою і викладіть на паперовий рушник. Видаливши надлишки масла, перекладіть на тарілку для подачі і присипте цукровою пудрою.