Просочення для паски
(покроковий рецепт з фото)
Паска стає набагато смачніше і соковитіше якщо він з просоченням. У цьому рецепті я покажу і розкажу, як приготувати простий і дуже смачний паску з цукатами і коньячної просоченням. Готується просто!
Рецепт приготування простого, але дуже смачного паски з цукатами на молоці, ви знайдете в покрокових рекомендаціях, а також, докладний опис, як приготувати відмінну просочення для паски.
- Молоко - 135 грам
- Цукровий пісок - 115 грам(65 грам - в тісто, 50 грам - в сироп для просочення)
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам (вищий сорт)
- Цукати - 70 грам
- Желатин - 3 грами
- Цукрова пудра - 75 грам
- Вода - 30 мілілітрів (для замочування желатину)
- Коньяк - 35-40 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів (для просочення)
- Цукрова посипання - 20 грам
- Лимонний сік - 5 капель
- Дріжджі свіжі пресовані - 14 грам (або 5-6 грам сухих)
Підготуйте інгредієнти.
Спочатку займіться приготуванням пасок, для цього підігрійте молоко (близько 36 градусів), додайте свіжі пресовані дріжджі, по 1 столовій ложці борошна і цукру від їх загальної кількості.
Розмішайте опариш, накрийте серветкою, поставте в тепле місце на 15 хвилин.
Поки готується опара, відокремте білок і жовток одного яйця, в білок додайте дрібку солі. Жовток відкладіть.
Додайте цукор, що залишився і збийте до стійких піків.
Додайте яєчний жовток і розтоплене вершкове масло, масло не повинно бути занадто гарячим, ще раз збийте міксером.
З'єднайте яєчну масу і опару, додайте просіяне борошно, ванільний цукор і замісити тісто.
Тест консистенція - густа сметана, накрийте тісто серветкою і поставте на расстойку в тепле місце на 1 час.
Через годину додайте в тісто цукати.
Вмішайте цукати в тісто, так, щоб вони рівномірно розподілилися по всій масі.
Викладіть тісто в паперові формочки розміром 9х8, 5 см. Приблизно по 315 грам в кожну, тісто має заповнити формочки приблизно на одну третину. Накрийте серветкою, поставте на расстойку на 30 хвилин.
Випікайте паски в духовці при температурі 180-200 градусів 35-40 хвилин.
Для просочення і покриття глазур'ю не обов'язково звільняти паски від формочок, але все ж, без них це зробити буде легше. Остудіть паски на решітці.
Поки паски охолоджуються, займітесть підготовкою просочення. Для цього буде потрібно вода, цукровий пісок і коньяк, а також силіконова кисть і кондитерський шприц.
Розчиніть у гарячій воді цукровий пісок, влийте коньяк, остудіть.
Змастіть просоченням низ пасок, перевернувши їх на решітці.
Повертаючи, просочіть боки пасок.
Наберіть залишки просочення в кондитерський шприц і введіть просочення в центр і з боків.
Залиште паски в перевернутому вигляді для того, щоб просочення розійшлася по всьому пасці.
Повністю остиглий паску полийте глазур'ю і прикрасьте цукровою посипкою. Світлого Великодня!