Повітряні млинці з кабачків із зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів простих овочевих закусок хочу запропонувати на замітку дуже класний варіант, як приготувати повітряні млинці з кабачків із зеленню. Відмінний перекус для дітей і дорослих!
Ці млинці хороші тим, що їх можна зробити як на сніданок або вечерю, так і в якості перекусу на природу, наприклад. Ніжні, апетитні, вони сподобаються і дорослим, і діткам. Подавати до столу їх можна як зі сметаною або майонезом, так і з часниковим соусом, наприклад. У сезон овочів такі млинці - чудова ідея!
- Кабачки - 2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір - 1.5 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 чайних ложки(+ для смаження)
- Вершкове масло - За смаком (по бажанню)
1. Кабачки (у мене молоді цукіні) вимийте, обсушити і натріть на тертці. Відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва рідина.
2. Тепер вбийте в миску яйця.
3. Додайте за смаком сіль.
4. І розпушувач, щоб вони були повітряними.
5. Ретельно перемішайте всі до однорідності.
6. Вимийте, обсушити і подрібніть зелень (в даному випадку навпіл кріп з петрушкою), додайте в тісто.
7. Влийте кефір в мисочку.
8. Потроху додавайте борошно, перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.
9. У готове тісто влийте рослинне масло.
10. Розігрійте сковороду як слід, додайте в неї трохи олії. Налийте трохи тесту, щоб вийшов тонкий млинець.
11. Смажте до рум'яності з двох сторін.
12. Гарячі млинці можна змастити вершковим маслом.
13. Ось така краса виходить в результаті. Подавайте їх до столу теплими і остиглими. Смачного!