Тонкі повітряні млинці на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Млинці - споконвіку російське ласощі. Готується легко, при цьому воно дуже ситне. Млинці можна подавати і як самостійне блюдо, і запропонувати до столу зі сметаною, йогуртом і різними начинками.
Спробуйте, вам і вашим близьким напевно сподобаються ці млинці! Я детально розповім вам про те, як приготувати тонкі повітряні млинці на кефірі, так би язикати - основу, а начинку для них ви можете вибрати самостійно, за своїм смаком і бажанням, благо що рецептів на нашому сайті - предостатньо!
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Вода - 1/2 склянки (окріп)
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
В окремій ємності змішуємо борошно, яйце, кефір, цукор і сіль. Всі інгредієнти акуратно збиваємо вінчиком.
У підготовлений окріп засипаємо соду, гарненько розмішуємо. Заливаємо воду в тісто і знову ретельно розмішуємо.
Якщо ви бачите, що ваше тісто вийшло густим, то можете додати теплої води (трохи). Не забудьте знову ретельно перемішати. Ми залишаємо тісто на п'ять хвилин, щоб воно настоялося. Додаємо рослинне масло і в черговий раз все перемішуємо.
Випікаємо млинці на розпеченій сковорідці. Отримані млинчики подаємо зі сметаною. Смачного!