Повидло з суниці
(покроковий рецепт з фото)
Повидло з суниці - моє улюблене. Готував його і з лісової, і з суниці садової - виходить однаково смачно і, що досить важливо, корисно. А вже як пахне повидло із суниці - ммм, слів немає!
Повидло з суниці готується дуже просто.
1. Перебираємо, моєму наші ягоди і даємо їм обсохнути. Для повидла потрібна тільки стигла ягода без ознак псування.
2. Кладемо суницю в каструлю і за допомогою маточки або толкушки гарненько її тиснемо.
3. В отриману масу вливаємо воду, ставимо на повільний вогонь і уварюємо ягоди до повного розм'якшення.
4. Як тільки ягоди розм'якли, прибираємо масу з вогню і протираємо через сито. Потім додаємо в масу цукор і знову уварюємо до готовності - близько 20-25 хвилин.
5. Знімаємо наше суничне повидло з вогню, даємо трохи охолонути, після чого розливаємо повидло по стерилізованих банках. Банки закручуємо і відправляємо на зберігання в сухе і прохолодне місце.
Готово. Взимку відкриваємо по баночці і насолоджуємося смачним повидлом з суниці
- Суниця - 10 кілограм
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 6 кілограм
1. Перебираємо, моєму наші ягоди і даємо їм обсохнути. Для повидла потрібна тільки стигла ягода без ознак псування.
2. Кладемо суницю в каструлю і за допомогою маточки або толкушки гарненько її тиснемо.
3. В отриману масу вливаємо воду, ставимо на повільний вогонь і уварюємо ягоди до повного розм'якшення.
4. Як тільки ягоди розм'якли, прибираємо масу з вогню і протираємо через сито. Потім додаємо в масу цукор і знову уварюємо до готовності - близько 20-25 хвилин.
5. Знімаємо наше суничне повидло з вогню, даємо трохи охолонути, після чого розливаємо повидло по стерилізованих банках. Банки закручуємо і відправляємо на зберігання в сухе і прохолодне місце.
Готово. Взимку відкриваємо по баночці і насолоджуємося смачним повидлом з суниці