Пончики заварні по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам набридли пироги і булочки, подивіться, як приготувати пончики заварні по-французьки - легкий рецепт на швидку руку. За смаком пончики виходять навіть краще класичних, спробуйте!
Для приготування пончиків потрібно особливе тісто, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати некласичні пончики з заварного тіста. Рецепт дуже простий, він дозволяє спекти пампушки всього за 30 хвилин, досить лише підготувати тісто і акуратно обсмажити його у фритюрі. Не хвилюйтесь, якщо тісто вийде злегка рідким або навпаки густим, пончики все одно вийдуть смачними і добре пропекутся.
- Борошно - 120 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 300 грам
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 літр (для смаження)
1. У каструлю налийте воду, додайте вершкове масло і поставте на невеликий вогонь. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню, масло має повністю розчинитися.
2. Додайте всю муку і швидко, інтенсивно перемішайте. Має вийти м'яке гладке тісто. Дайте масі трохи охолонути (вона повинна бути теплою) і по одному додайте яйця, кожен раз добре перемішуючи лопаткою або міксером.
3. Додайте щіпку солі і перемішайте до однорідності. У сотейник налийте рослинне масло, доведіть його до кипіння і опустіть в нього тісто, формуючи пончики чайною ложкою.
4. Обсмажте пончики до золотистого кольору, викладіть їх на паперовий рушник і дайте їм охолонути. Прикрасьте цукровою пудрою або шоколадом. Смачного!