Рецепт Пончики заварні по-французьки фото

Пончики заварні по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Солодке , Пончики
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Якщо вам набридли пироги і булочки, подивіться, як приготувати пончики заварні по-французьки - легкий рецепт на швидку руку. За смаком пончики виходять навіть краще класичних, спробуйте!

Опис приготування:

Для приготування пончиків потрібно особливе тісто, але в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати некласичні пончики з заварного тіста. Рецепт дуже простий, він дозволяє спекти пампушки всього за 30 хвилин, досить лише підготувати тісто і акуратно обсмажити його у фритюрі. Не хвилюйтесь, якщо тісто вийде злегка рідким або навпаки густим, пончики все одно вийдуть смачними і добре пропекутся.

  • Борошно - 120 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 300 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 літр (для смаження)
пончики заварні по-французьки - фото крок 1
1. У каструлю налийте воду, додайте вершкове масло і поставте на невеликий вогонь. Доведіть масу до кипіння і зніміть з вогню, масло має повністю розчинитися.
пончики заварні по-французьки - фото крок 2
2. Додайте всю муку і швидко, інтенсивно перемішайте. Має вийти м'яке гладке тісто. Дайте масі трохи охолонути (вона повинна бути теплою) і по одному додайте яйця, кожен раз добре перемішуючи лопаткою або міксером.
пончики заварні по-французьки - фото крок 3
3. Додайте щіпку солі і перемішайте до однорідності. У сотейник налийте рослинне масло, доведіть його до кипіння і опустіть в нього тісто, формуючи пончики чайною ложкою.
пончики заварні по-французьки - фото крок 4
4. Обсмажте пончики до золотистого кольору, викладіть їх на паперовий рушник і дайте їм охолонути. Прикрасьте цукровою пудрою або шоколадом. Смачного!

Схожі рецепти