Пончики сирні
(покроковий рецепт з фото)
Вперше почувши про таке блюді, трохи здивувалася, адже пончики робляться зовсім по-іншому, з іншого виду тесту. Розповідаю, як приготувати пончики сирні за рецептом литовської кухні.
Виявилося, що такі пончики (з сирного тесту) зробити набагато простіше, ніж традиційні. Для їх приготування не використовують дріжджі. Тому часу на випічку йде набагато менше, а саме тісто не так примхливо. Обсмажують пончики у фритюрі, як і звичайні, а перед подачею прикрашають цукровою пудрою.
- Сир - 400 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 літр
- Цукрова пудра - За смаком
1
У чашу міксера викладіть сир, додайте до нього цукровий пісок і яйця, збивайте близько 5 хвилин до утворення однорідної маси.
2
Додайте в сирну масу борошно і розпушувач, перемішайте. Чи не збивайте довго міксером, щоб тісто не насичувалося повітрям.
3
У каструлю (або фритюрницю) налийте олію і дуже добре розігрійте.
4
Столовою ложкою зачерпніть тісто і сформуйте кульку, відправте його в розігріту олію і обсмажуйте до золотистої скоринки (близько 5-7 хвилин).
5
Дістаньте пончики з киплячого масла і перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався жир.
6
Посипте пончики цукровою пудрою і подавайте до столу вже остиглими. Смачного!