Пончики сирні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Вперше почувши про таке блюді, трохи здивувалася, адже пончики робляться зовсім по-іншому, з іншого виду тесту. Розповідаю, як приготувати пончики сирні за рецептом литовської кухні.
Опис приготування:
Виявилося, що такі пончики (з сирного тесту) зробити набагато простіше, ніж традиційні. Для їх приготування не використовують дріжджі. Тому часу на випічку йде набагато менше, а саме тісто не так примхливо. Обсмажують пончики у фритюрі, як і звичайні, а перед подачею прикрашають цукровою пудрою.
- Сир - 400 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 літр
- Цукрова пудра - За смаком
1
У чашу міксера викладіть сир, додайте до нього цукровий пісок і яйця, збивайте близько 5 хвилин до утворення однорідної маси.
2
Додайте в сирну масу борошно і розпушувач, перемішайте. Чи не збивайте довго міксером, щоб тісто не насичувалося повітрям.
3
У каструлю (або фритюрницю) налийте олію і дуже добре розігрійте.
4
Столовою ложкою зачерпніть тісто і сформуйте кульку, відправте його в розігріту олію і обсмажуйте до золотистої скоринки (близько 5-7 хвилин).
5
Дістаньте пончики з киплячого масла і перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався жир.
6
Посипте пончики цукровою пудрою і подавайте до столу вже остиглими. Смачного!