Рецепт Пончики на заквасці фото

Пончики на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджі
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка, Солодке, Пончики

Якщо ви не любите використовувати дріжджі в здобної випічки, пропоную вам дізнатися, як приготувати пончики на заквасці: повітряні, смачні і нічим не гірші за ті, які готують традиційним способом.

Як правило, пончики готують з дріжджового тіста, але, якщо ви негативно ставитеся до промислових дріжджів, ви можете приготувати пончики на заквасці. Виходять вони не менш повітряними, хрусткими і ароматними, ніж класичні. Ви можете сформувати з них кільця, а можете приготувати пончики з начинкою, наприклад, з вишнею або сиром. Такі пончики найкраще подати до чаші чаю або кави, вони тануть у роті!

  • Дріжджі стартер - 25 грам
  • Пшеничне борошно в / с - 600 грам(120г для закваски, 480г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 220 грам(120г в закваску, 100г в тісто)
  • Дріжджі 100% вологості - 240 грам
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
пончики на заквасці - фото крок 1
1. Для приготування закваски стартер змішайте з водою кімнатної температури і просіяного борошном і накрийте. Залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин.
пончики на заквасці - фото крок 2
2. Розведіть закваску водою кімнатної температури, перемішайте. Вилийте розведену закваску в миску тістоміса, додайте яйця, цукор, сіль, оливкова олія і перемішайте.
пончики на заквасці - фото крок 3
3. Додайте просіяне борошно і місіть 5-7 хвилин на другій швидкості. Округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією, і накрийте харчовою плівкою. Залиште тісто на 3 години при кімнатній температурі.
пончики на заквасці - фото крок 4
4. Робочу поверхню злегка присипте борошном, викладіть тісто і розділіть на 12 частин, округлятимете їх. Присипте кульки борошном, сформуйте круглий пончик з отвором в середині і накрийте тісто харчовою плівкою.
пончики на заквасці - фото крок 5
5. Залиште на 30-40 хвилин. У каструлю налийте олію і почекайте, щоб воно добре прогрілося. Акуратно по одному викладіть пончики і обсмажте з кожного боку по 1 хвилині.
пончики на заквасці - фото крок 6
6. Викладіть пончики на застелене серветкою блюдо. Посипте злегка остиглі пончики цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти