Пончики на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите використовувати дріжджі в здобної випічки, пропоную вам дізнатися, як приготувати пончики на заквасці: повітряні, смачні і нічим не гірші за ті, які готують традиційним способом.
Як правило, пончики готують з дріжджового тіста, але, якщо ви негативно ставитеся до промислових дріжджів, ви можете приготувати пончики на заквасці. Виходять вони не менш повітряними, хрусткими і ароматними, ніж класичні. Ви можете сформувати з них кільця, а можете приготувати пончики з начинкою, наприклад, з вишнею або сиром. Такі пончики найкраще подати до чаші чаю або кави, вони тануть у роті!
- Дріжджі стартер - 25 грам
- Пшеничне борошно в / с - 600 грам(120г для закваски, 480г в тісто)
- Вода кімнатної температури - 220 грам(120г в закваску, 100г в тісто)
- Дріжджі 100% вологості - 240 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Для приготування закваски стартер змішайте з водою кімнатної температури і просіяного борошном і накрийте. Залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин.
2. Розведіть закваску водою кімнатної температури, перемішайте. Вилийте розведену закваску в миску тістоміса, додайте яйця, цукор, сіль, оливкова олія і перемішайте.
3. Додайте просіяне борошно і місіть 5-7 хвилин на другій швидкості. Округлите тісто, перекладіть в миску, змащену олією, і накрийте харчовою плівкою. Залиште тісто на 3 години при кімнатній температурі.
4. Робочу поверхню злегка присипте борошном, викладіть тісто і розділіть на 12 частин, округлятимете їх. Присипте кульки борошном, сформуйте круглий пончик з отвором в середині і накрийте тісто харчовою плівкою.
5. Залиште на 30-40 хвилин. У каструлю налийте олію і почекайте, щоб воно добре прогрілося. Акуратно по одному викладіть пончики і обсмажте з кожного боку по 1 хвилині.
6. Викладіть пончики на застелене серветкою блюдо. Посипте злегка остиглі пончики цукровою пудрою. Смачного!