Пончики класичні
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати чудовий десерт до чаю можна своїми руками. Наприклад, пончики класичні в глазурі з горіхами - відмінний варіант, щоб побалувати себе домашньою випічкою до чаю. Готуються вони просто.
За смаком запечений пончик ні чим не відрізняється від смаженого. Більш того, такі пончики виходять просто чудовими і надзвичайно смачними. У цьому рецепті пончики готуються в глазурі з горіхами: незвичайний смак усіма улюбленої випічки з дитинства. Вивчайте рецепт, як приготувати пончики класичні, і беріться за випічку.
- Борошно - 190 грам
- Цукор - 30 грам
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Молоко - 220 грам(70 мл - в глазур)
- Вершкове масло - 40 грам
- Яєчні желкі - 2 штуки
- Какао - 1 чайних ложок
- Цукрова пудра - 2 склянок
- Горіхи - За смаком
1. Завжди любила пончики класичні за цим рецептом. Отже, підготуємо продукти і почнемо.
2. Підігріваємо молоко (залиште 70 мл для глазурі). Окремо розтираємо жовтки з цукром і вершковим маслом до білого. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, а борошно змішуємо з сіллю. Потім з'єднуємо всі інгредієнти і замішуємо тісто.
3. Вимішуємо його до еластичного стану, але не "забиваємо" борошном (воно повинно залишатися м'яким). Потім залишаємо в теплому місці, щоб тісто підійшло. На це йде приблизно 1 час.
4. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл і ділимо на частини. Потім розгортаємо кожну частину і вирізаємо кола. В середині кожного кола теж вирізаємо отвір (я це робила за допомогою наконечника від кондитерського шприца).
5. Викладаємо наші заготовки на деко з пергаментом і залишаємо ще на 20 хвилин, щоб вони трохи підійшли. Після цього відправляємо пончики в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
6. Поки пончики запікаються, робимо глазур: розігріваємо молоко і додаємо цукор і какао. Доводимо до кипіння і вимикаємо. Оскільки така глазур швидко застигає, її можна періодично підігрівати.
7. Остигнули пончики занурюємо в глазур і потім в горіхи.
8. Ось такі пишні і красиві вони виходять, а їх смакові якості потішать навіть примхливих ласунів.