Класичні пончики
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить пончики за їх простоту, доступність і повітряну форму. Вони популярні в багатьох країнах, і майже в кожної є свої принципи створення випічки. Подивіться на мій варіант цієї страви.
Прочитайте про те, як приготувати класичні пончики. Багато хто відносить їх до американської кухні, але є і знайомий нам з дитинства рецепт з наших широт. Саме його я описала. Тісто замішується на молоці з дріжджами, щоб воно стало пишним. Можна смажити вироби в сковороді, а можна у фритюрі.
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - За смаком
Дріжджі з цукром розведіть в теплому молоці. Залиште суміш на 10 хвилин до утворення реакції.
У велику миску просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення. Влийте в нього дріжджову суміш, жовтки відокремлені від білків, і розтоплене масло.
Замішайте тісто. Залиште його на 30-40 хвилин в теплому місці.
Після цього зробіть з тіста пончики з дірочкою всередині. Залиште їх знову на 30-40 хвилин.
Обсмажте пончики в розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
Подавайте борошняні вироби відразу ж, посипавши їх цукровою пудрою. Приємного чаювання!