Рецепт Класичні пончики фото

Класичні пончики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вагітним і годуючим
На полуденок
Випічка , Пончики
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Багато хто любить пончики за їх простоту, доступність і повітряну форму. Вони популярні в багатьох країнах, і майже в кожної є свої принципи створення випічки. Подивіться на мій варіант цієї страви.

Опис приготування:

Прочитайте про те, як приготувати класичні пончики. Багато хто відносить їх до американської кухні, але є і знайомий нам з дитинства рецепт з наших широт. Саме його я описала. Тісто замішується на молоці з дріжджами, щоб воно стало пишним. Можна смажити вироби в сковороді, а можна у фритюрі.

  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 300-350 грам
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Цукрова пудра - За смаком
класичні пончики - фото крок 1
Дріжджі з цукром розведіть в теплому молоці. Залиште суміш на 10 хвилин до утворення реакції.
класичні пончики - фото крок 2
У велику миску просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення. Влийте в нього дріжджову суміш, жовтки відокремлені від білків, і розтоплене масло.
класичні пончики - фото крок 3
Замішайте тісто. Залиште його на 30-40 хвилин в теплому місці.
класичні пончики - фото крок 4
Після цього зробіть з тіста пончики з дірочкою всередині. Залиште їх знову на 30-40 хвилин.
класичні пончики - фото крок 5
Обсмажте пончики в розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
класичні пончики - фото крок 6
Подавайте борошняні вироби відразу ж, посипавши їх цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти