Плов з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
Нескладне, але вишукану страву стане для вашої сім'ї прекрасним приводом зібратися за одним столом. Простий рецепт плову з індичкою супроводжений покроковими фотографіями процесу приготування.
Звичайно, прихильник "класичного" плову з бараниною або свининою можуть зневажливо посміхнутися: "який, мовляв, плов може вийти з птиці? !& Quot. Ми відповімо таким товаришам рішуче: "дуже смачний! "
Індичка не така пісна, як курка, м'ясо у неї ніжніше, і в той же час жиру в ній трохи, так що плов з індички виходить одночасно і насиченим, і не дуже калорійним - прекрасний варіант для тих, хто не відчуває не тільки гострої необхідності стежити за своєю вагою, але і особливої любові до занадто жирним і ситним страв
Щоб приготувати плов з індичкою, вам потрібно тільки стежити за кроками!
- Філе індички - 500 грам
- Рис довгозернистий - 1, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2-3 штук
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
- Інші спеції - За смаком (зіра, шафран, куркума тощо.. )

Нагріти сковороду з маслом.

Філе індички нарізати на шматочки розміром приблизно 2х2 сантиметри. Викласти в сковороду і обсмажити на сильному вогні до золотистого кольору.

Почистити і дрібно нарізати цибулю.

Морква нарізати тонкою соломкою.

Додати до м'яса лук. Обсмажувати 4-5 хвилин.

Потім додати моркву. Обсмажувати ще кілька хвилин.

Засипати рис.

Посолити, додати спеції, увіткнути очищені зубчики часнику. Залити водою так, щоб вона на 1 палець покривала рис.

Готувати на повільному вогні під кришкою 40-45 хвилин - до готовності рису.
Готовий плов з індичкою перемішати, викласти на блюдо і подати на стіл гарячим.
Готовий плов з індичкою перемішати, викласти на блюдо і подати на стіл гарячим.