Плов з індичкою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі смачний, ароматний і розсипчастий плов з індичкою в мультиварці, досить простий у приготуванні.
Приготувати плов з індичкою в мультиварці настільки просто, що з цим рецептом без праці впорається навіть новачок в кулінарії.
- Індичка - 700 грам
- Морква - 3-4 штук
- Цибулина - 3-4 штук
- Приправа для плову - 1-2 чайних ложок
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець чилі - 0.5 штуки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Мал - 2 склянки
- Вода - 0, 25 склянки
1. Рецепт приготування плову з індичкою в мультиварці слід почати з м'яса. Його необхідно вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. На дно чаші мультиварки налити трохи рослинного масла і відправити туди індичку. На режимі Жарка необхідно обсмажити м'ясо до золотистої скоринки.
2. Поки готується м'ясо можна приступати до овочів. Цибулини потрібно очистити і нарізати півкільцями. Морква вимити, почистити і натерти на крупній тертці або нарізати тонкими брусочками. Овочів краще брати побільше, адже вони є повноправними членами це страви.
3. До вже обсмаженого м'яса додати овочі. Налити трохи води і включити режим Гасіння на 10-15 хвилин. У чашу мультиварки додати також вимити часник і перець чилі. Якщо покласти часник цілком, то від нього буде більше аромату, якщо хочеться саме часникового смаку, тоді його краще подрібнити. Перець чилі також слід використовувати обережно. Дуже пекучого досить взяти половину, при цьому бажано видалити насіння. Помірно гострий перець можна покласти цілком.
4. Тим часом потрібно ретельно промити рис. Коли м'ясо з овочами трохи протушкувати, додати в чашу мультиварки рис і спеції для плову. Долити ще води або бульйону.
5. Включити режим Плов (якщо такого немає, можна використовувати режим Гасіння, Рей або Маль) і готувати близько 45-60 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким. Коли плов з індичкою в мультиварці в домашніх умовах готовий, акуратно дістати з чаші часник і гострий перець і можна подавати блюдо до столу.