Пісочний пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів ніжного, пісочного тіста, пропоную рецепт відмінного пирога з журавлиною. Для його приготування потрібно мінімум продуктів, які є в холодильнику у кожної господині.
Пісочний пиріг з журавлиною дуже простий у приготуванні. Солодке тісто добре поєднується з кислою ягодою, створюючи відмінну гаму смаку. Такий пиріг підійде до молока, чаю, кава, kompotu. Вершкове масло можна замінити маргарином хорошої якості.
- Вершкове масло - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в начинку)
- Борошно - 250-300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Журавлина - 200 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
М'яке вершкове масло викладіть в миску.
Додайте 100 грам цукру.
Ретельно перемішайте цукор з маслом, можна збити міксером. Додайте яйце.
Перемішайте яйце з цукром і маслом. Додайте розпушувач.
Поступово всипте борошно.
Замісити м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. Розділіть його на дві нерівні частини. Більшу частину відправте в холодильник, а меншу в морозильну камеру.
Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку для пирога. Журавлину помийте, подрібніть блендером або в м'ясорубці.
Додайте цукор за смаком.
У журавлину з цукром всипте столову ложку крохмалю. Поставте миску на плиту і поступово перемішуючи, Журавлина принести zagusteniâ. Охолодитися načinku.
Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть по формі для випічки.
На тісто викладіть начинку.
Меншу частину тіста, яка добре замерзла, натріть на тертці прямо на журавлину.
Печіть пиріг в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин.
Готовий пісочний пиріг з журавлиною дістаньте з форми, охолодитися і narež'te. Можна подавати до столу.