Рецепт Пісочний пиріг з журавлиною фото

Пісочний пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Ягоди , Цукор , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 9
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Для любителів ніжного, пісочного тіста, пропоную рецепт відмінного пирога з журавлиною. Для його приготування потрібно мінімум продуктів, які є в холодильнику у кожної господині.

Опис приготування:

Пісочний пиріг з журавлиною дуже простий у приготуванні. Солодке тісто добре поєднується з кислою ягодою, створюючи відмінну гаму смаку. Такий пиріг підійде до молока, чаю, кава, kompotu. Вершкове масло можна замінити маргарином хорошої якості.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в начинку)
  • Борошно - 250-300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Журавлина - 200 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 1
М'яке вершкове масло викладіть в миску.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 2
Додайте 100 грам цукру.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 3
Ретельно перемішайте цукор з маслом, можна збити міксером. Додайте яйце.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 4
Перемішайте яйце з цукром і маслом. Додайте розпушувач.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 5
Поступово всипте борошно.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 6
Замісити м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. Розділіть його на дві нерівні частини. Більшу частину відправте в холодильник, а меншу в морозильну камеру.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 7
Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку для пирога. Журавлину помийте, подрібніть блендером або в м'ясорубці.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 8
Додайте цукор за смаком.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 9
У журавлину з цукром всипте столову ложку крохмалю. Поставте миску на плиту і поступово перемішуючи, Журавлина принести zagusteniâ. Охолодитися načinku.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 10
Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть по формі для випічки.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 11
На тісто викладіть начинку.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 12
Меншу частину тіста, яка добре замерзла, натріть на тертці прямо на журавлину.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 13
Печіть пиріг в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин.
пісочний пиріг з журавлиною - фото крок 14
Готовий пісочний пиріг з журавлиною дістаньте з форми, охолодитися і narež'te. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти