Пісочний пиріг з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів ніжного, пісочного тіста, пропоную рецепт відмінного пирога з журавлиною. Для його приготування потрібно мінімум продуктів, які є в холодильнику у кожної господині.
Пісочний пиріг з журавлиною дуже простий у приготуванні. Солодке тісто добре поєднується з кислою ягодою, створюючи відмінну гаму смаку. Такий пиріг підійде до молока, чаю, кава, kompotu. Вершкове масло можна замінити маргарином хорошої якості.
- Вершкове масло - 150 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - в начинку)
- Борошно - 250-300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Журавлина - 200 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка

М'яке вершкове масло викладіть в миску.

Додайте 100 грам цукру.

Ретельно перемішайте цукор з маслом, можна збити міксером. Додайте яйце.

Перемішайте яйце з цукром і маслом. Додайте розпушувач.

Поступово всипте борошно.

Замісити м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук. Розділіть його на дві нерівні частини. Більшу частину відправте в холодильник, а меншу в морозильну камеру.

Поки тісто охолоджується, приготуйте начинку для пирога. Журавлину помийте, подрібніть блендером або в м'ясорубці.

Додайте цукор за смаком.

У журавлину з цукром всипте столову ложку крохмалю. Поставте миску на плиту і поступово перемішуючи, Журавлина принести zagusteniâ. Охолодитися načinku.

Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть по формі для випічки.

На тісто викладіть начинку.

Меншу частину тіста, яка добре замерзла, натріть на тертці прямо на журавлину.

Печіть пиріг в духовці при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин.

Готовий пісочний пиріг з журавлиною дістаньте з форми, охолодитися і narež'te. Можна подавати до столу.