Пісочний пиріг з грушами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт приготування пісочного пирога з грушами і ніжним сметанним кремом - смачного десерту, який підійде не тільки для святкового чаювання, але і для дитячого меню.
Взагалі-то, саме через дітей я рекомендую готувати пісочне тісто не на маргарині, а на вершковому маслі. Вийде і корисніше, і смачніше. А ось сметану для начинки при бажанні можете замінити на вершки такий же жирності - це ролі не грає, хоча мені подобається специфічна зметана «кислинка» в кремі. Отже, простий рецепт пісочного пирога з грушами - читайте і готуйте!
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 2 склянки(1 в тісто, інший в начинку)
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1, 5 склянки(0, 5 склянки в тісто, інше в крем)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Груші - 3 штуки
Заморожене вершкове масло настругати або натерти на крупній тертці.
Додати сметану, цукор, борошно і розпушувач, ретельно вимішати вручну або міксером, поки не вийде густе трохи липке тісто.
Сформувати з нього кулю, присипати борошном і укласти у форму. Розподілити по дну і зробити високі бортики.
Груші вимити, очистити шкірку, видалити серцевини.
Нарізати тонкими скибочками й укласти поверх тесту.
Збити яйце з цукром, додати сметану, ванілін, корицю і приготувати крем. В самому кінці збивання згустити його 2 столовими ложками борошна і ще раз збити до повного розчинення грудочок.
Залити кремом пиріг і відправити його в розігріту до 180С духовку.
Видалити Випікати приблизно 40-45 хвилин, після чого дістати і дати охолонути хвилин 15. Усе, пісочний пиріг з грушами можна подавати до столу!