Пісочне тісто з сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви в пошуку простого, апетитного і корисного десерту, тоді цей рецепт приготування пісочного тіста з сирною начинкою саме те, що вам потрібно. Спробуйте повторити його будинку!
Варіантів, як зробити пісочне тісто з сирною начинкою, є декілька: в формі невеликих пиріжків, а також - відкритого чи закритого пирога. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете вибрати той, який вам більше до душі. У начинку можна також додати родзинки або інші сухофрукти, а також сушені ягоди, наприклад.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 450-500 грам
- Яйце - 2 штуки(+ 1 для змазування верху)
- Цукор - 1 Склянка (половина в тесті, половина в начинку)
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 400 грам
- Крем - 50 грам

1. Нагрійте трохи і розітріть вершкове масло (при бажанні використовувати в рецепті приготування пісочного тіста з сирною начинкою можна і маргарин).

2. До збитого масла додайте цукор, сіль і яйця. Продовжуйте збивати, поки маса не почне густіти (на це може піти до 10 хвилин).

3. З'єднайте заготовку з просіяного борошном і содою. Активно перемішуйте, зробивши масу однорідної.

4. В результаті вийде м'яке, еластичне тісто. Скачайте з нього кульку, відправте в холодильник.

5. Поки тісто буде охолоджуватися, можна приступити до начинки. Яйце розділіть, залишивши жовток для змазування, а білок використовуючи в начинку.

6. З'єднати сир, цукор, сметану і білок. Як слід перемішайте (додайте відразу, якщо використовуєте цукати або сухофрукти). Всипте трохи борошна, щоб начинка не була рідкою.

7. Охолоджене тісто розділіть приблизно на 18-20 однакових шматочків.

8. Виріжте невеликі кружечки, розкладіть в серединку начинку.

9. Кінець палиці робочого столу, викладіть пиріжки на деко, попередньо застеливши його пергаментом або змастивши маслом. Змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту духовку хвилин на 20-25.
Коли пісочне тісто з сирною начинкою в домашніх умовах підрум'яниться - випічка готова.
Коли пісочне тісто з сирною начинкою в домашніх умовах підрум'яниться - випічка готова.