Пісний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пісний пиріг з варенням - дуже смачна домашня випічка, відповідає всім правилам приготування пісних страв. Дуже ніжний, вологий, тане в роті пиріг - варто спробувати приготувати!
Як приготувати пісний пиріг:
1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо туди ж сіль і цукор. Гарненько перемішуємо.
2. Невеликими порціями додаємо в суміш просіяне борошно, руками замішуємо тісто.
3. Додаємо в тісто рослинне масло і вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук і миски.
4. Скачує тісто в кулю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підніматися на 1 час. Через годину тісто потрібно гарненько обмять і залишити в теплому місці ще на півгодини.
5. Розкачуємо тісто в не дуже тонку круглу корж, ножем обрізаємо краю тесту. У центр коржі кладемо начинку (у мене - домашнє варення), формуємо бортики, зверху прикрашаємо пиріг кіскою з обрізків тесту.
6. Ставимо пісний пиріг в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, і запікаємо до готовності. Як тільки пиріг красиво підрум'яниться - значить, готовий.
7. Готовий пісний пиріг дістаємо з духовки, даємо йому хвилин 10 відстоятися під рушником, після чого пиріг можна подавати до столу.
От і все, пісний пиріг готовий. Смачного!
- Вода - 1, 5 склянки
- Борошно - 4 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 50 грам
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо туди ж сіль і цукор. Гарненько перемішуємо.
2. Невеликими порціями додаємо в суміш просіяне борошно, руками замішуємо тісто.
3. Додаємо в тісто рослинне масло і вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук і миски.
4. Скачує тісто в кулю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підніматися на 1 час. Через годину тісто потрібно гарненько обмять і залишити в теплому місці ще на півгодини.
5. Розкачуємо тісто в не дуже тонку круглу корж, ножем обрізаємо краю тесту. У центр коржі кладемо начинку (у мене - домашнє варення), формуємо бортики, зверху прикрашаємо пиріг кіскою з обрізків тесту.
6. Ставимо пісний пиріг в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, і запікаємо до готовності. Як тільки пиріг красиво підрум'яниться - значить, готовий.
7. Готовий пісний пиріг дістаємо з духовки, даємо йому хвилин 10 відстоятися під рушником, після чого пиріг можна подавати до столу.
От і все, пісний пиріг готовий. Смачного!