Рецепт Пісний пиріг фото

Пісний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
Для дітей
Випічка, Пироги

Пісний пиріг з варенням - дуже смачна домашня випічка, відповідає всім правилам приготування пісних страв. Дуже ніжний, вологий, тане в роті пиріг - варто спробувати приготувати!

Як приготувати пісний пиріг:

1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо туди ж сіль і цукор. Гарненько перемішуємо.

2. Невеликими порціями додаємо в суміш просіяне борошно, руками замішуємо тісто.

3. Додаємо в тісто рослинне масло і вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук і миски.

4. Скачує тісто в кулю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підніматися на 1 час. Через годину тісто потрібно гарненько обмять і залишити в теплому місці ще на півгодини.

5. Розкачуємо тісто в не дуже тонку круглу корж, ножем обрізаємо краю тесту. У центр коржі кладемо начинку (у мене - домашнє варення), формуємо бортики, зверху прикрашаємо пиріг кіскою з обрізків тесту.

6. Ставимо пісний пиріг в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, і запікаємо до готовності. Як тільки пиріг красиво підрум'яниться - значить, готовий.

7. Готовий пісний пиріг дістаємо з духовки, даємо йому хвилин 10 відстоятися під рушником, після чого пиріг можна подавати до столу.

От і все, пісний пиріг готовий. Смачного!


  • Вода - 1, 5 склянки
  • Борошно - 4 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Масло рослинне - 50 грам
  • Дріжджі - 20 грам (свіжі)
Як приготувати пісний пиріг:

1. Розводимо дріжджі в теплій воді, додаємо туди ж сіль і цукор. Гарненько перемішуємо.

2. Невеликими порціями додаємо в суміш просіяне борошно, руками замішуємо тісто.

3. Додаємо в тісто рослинне масло і вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук і миски.

4. Скачує тісто в кулю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підніматися на 1 час. Через годину тісто потрібно гарненько обмять і залишити в теплому місці ще на півгодини.

5. Розкачуємо тісто в не дуже тонку круглу корж, ножем обрізаємо краю тесту. У центр коржі кладемо начинку (у мене - домашнє варення), формуємо бортики, зверху прикрашаємо пиріг кіскою з обрізків тесту.

6. Ставимо пісний пиріг в духовку, попередньо розігріту до 190 градусів, і запікаємо до готовності. Як тільки пиріг красиво підрум'яниться - значить, готовий.

7. Готовий пісний пиріг дістаємо з духовки, даємо йому хвилин 10 відстоятися під рушником, після чого пиріг можна подавати до столу.

От і все, пісний пиріг готовий. Смачного!

Схожі рецепти