Рецепт Пісний пиріг зі шпинатом фото

Пісний пиріг зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Зелень , Шпинат , Тісто філо
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Пропоную приготувати відкритий пиріг зі шпинатом на тонкому тесті філо. Для приготування не використовуються продукти тваринного походження, тому рецепт підходить для веганів і тих, хто поститься.

Опис приготування:

Це адаптація відкритого пирога, який заливають яйцями і вершків, замість них будемо використовувати тофу. Для цього рецепта використовується готове тісто філо, воно не містить яєць і молочних продуктів, але ви можете замінити його на листкове бездріжджове з пісним складом. А детальніше, як приготувати пісний пиріг зі шпинатом, я розповім нижче.

  • Шпинат - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Харчові дріжджі - 1-2 Ст. Ложок
  • Пісний майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Вода - За смаком
  • Тісто філо - 200-250 грам
  • Тофу - 300-350 грам
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 2
Наріжте цибулю тонкими півкільцями і обсмажте на сковороді до м'якості.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 3
Шпинат дрібно наріжте.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 4
Подрібніть в блендері тофу, харчові дріжджі, сіль і пісний майонез. Додайте трохи води до кремового стану. Перекладіть суміш в миску.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 5
Викладіть тісто у форму, промащуючи кожен шар маслом, вистачить всього 4-5 аркушів. Додатково змастіть краю.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 6
Змішайте в мисці суміш з тофу, смажену цибулю і шпинат. Викладіть суміш у форму для випічки. Випікайте пиріг 25 хвилин при температурі 170 градусів.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 7
Пісний пиріг зі шпинатом готовий, смачного!

Схожі рецепти