Пісний пиріг зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати відкритий пиріг зі шпинатом на тонкому тесті філо. Для приготування не використовуються продукти тваринного походження, тому рецепт підходить для веганів і тих, хто поститься.
Це адаптація відкритого пирога, який заливають яйцями і вершків, замість них будемо використовувати тофу. Для цього рецепта використовується готове тісто філо, воно не містить яєць і молочних продуктів, але ви можете замінити його на листкове бездріжджове з пісним складом. А детальніше, як приготувати пісний пиріг зі шпинатом, я розповім нижче.
- Шпинат - 1 пучок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Харчові дріжджі - 1-2 Ст. Ложок
- Пісний майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Вода - За смаком
- Тісто філо - 200-250 грам
- Тофу - 300-350 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте цибулю тонкими півкільцями і обсмажте на сковороді до м'якості.
Шпинат дрібно наріжте.
Подрібніть в блендері тофу, харчові дріжджі, сіль і пісний майонез. Додайте трохи води до кремового стану. Перекладіть суміш в миску.
Викладіть тісто у форму, промащуючи кожен шар маслом, вистачить всього 4-5 аркушів. Додатково змастіть краю.
Змішайте в мисці суміш з тофу, смажену цибулю і шпинат. Викладіть суміш у форму для випічки. Випікайте пиріг 25 хвилин при температурі 170 градусів.
Пісний пиріг зі шпинатом готовий, смачного!