Рецепт Пісний пиріг зі шпинатом фото

Пісний пиріг зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Зелень, Шпинат, Тісто філо
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пироги

Пропоную приготувати відкритий пиріг зі шпинатом на тонкому тесті філо. Для приготування не використовуються продукти тваринного походження, тому рецепт підходить для веганів і тих, хто поститься.

Це адаптація відкритого пирога, який заливають яйцями і вершків, замість них будемо використовувати тофу. Для цього рецепта використовується готове тісто філо, воно не містить яєць і молочних продуктів, але ви можете замінити його на листкове бездріжджове з пісним складом. А детальніше, як приготувати пісний пиріг зі шпинатом, я розповім нижче.

  • Шпинат - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Харчові дріжджі - 1-2 Ст. Ложок
  • Пісний майонез - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Вода - За смаком
  • Тісто філо - 200-250 грам
  • Тофу - 300-350 грам
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 2
Наріжте цибулю тонкими півкільцями і обсмажте на сковороді до м'якості.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 3
Шпинат дрібно наріжте.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 4
Подрібніть в блендері тофу, харчові дріжджі, сіль і пісний майонез. Додайте трохи води до кремового стану. Перекладіть суміш в миску.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 5
Викладіть тісто у форму, промащуючи кожен шар маслом, вистачить всього 4-5 аркушів. Додатково змастіть краю.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 6
Змішайте в мисці суміш з тофу, смажену цибулю і шпинат. Викладіть суміш у форму для випічки. Випікайте пиріг 25 хвилин при температурі 170 градусів.
пісний пиріг зі шпинатом - фото крок 7
Пісний пиріг зі шпинатом готовий, смачного!

Схожі рецепти