Рецепт Пісний пиріг з маком фото

Пісний пиріг з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пісний пиріг з маком буде актуальний, якщо ви дотримуєтеся Великого посту або ж просто вирішили стати повним вегетаріанцем. У цій випічці повністю відсутні продукти тваринного походження.

Опис приготування:

Якщо ви хочете порадувати всіх близьких солодкою випічкою під час Великого посту, то дізнайтеся, як приготувати пісний пиріг з маком. Він відмінно виглядатиме на столі. А завдяки соковитою макової начинки рулет виходить надзвичайно смачним.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 50 грам
  • Сіль, ванілін - За смаком
  • Sazar - 200 грам (начинка)
  • Мак - 400 грам (начинка)
пісний пиріг з маком - фото крок 1
Борошно змішайте з розпушувачем. Дріжджі розведіть в тепленькою водичці. З'єднайте інгредієнти у великій мисці, додайте цукор, ванілін і рослинне масло. Замісити пружне еластичне тісто. "Забудьте" тісто підніматися в теплому місці.
пісний пиріг з маком - фото крок 2
Через півгодини обомніте тісто руками і розкачайте його в пласт. У вас повинно вийти два пласта для двох порцій рулету.
пісний пиріг з маком - фото крок 3
Мак перекрутити з цукром через м'ясорубку двічі. Викладіть макову начинку на пласти тіста. Скрутіть пласти в рулетики.
пісний пиріг з маком - фото крок 4
Викладіть рулетики на деко. Можете присипати їх зверху цукром. Випікайте рулетики в духовці при температурі сто дев'яносто градусів близько тридцяти хвилин.

Схожі рецепти