Пісний пиріг з маком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пісний пиріг з маком буде актуальний, якщо ви дотримуєтеся Великого посту або ж просто вирішили стати повним вегетаріанцем. У цій випічці повністю відсутні продукти тваринного походження.
Опис приготування:
Якщо ви хочете порадувати всіх близьких солодкою випічкою під час Великого посту, то дізнайтеся, як приготувати пісний пиріг з маком. Він відмінно виглядатиме на столі. А завдяки соковитою макової начинки рулет виходить надзвичайно смачним.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 50 грам
- Сіль, ванілін - За смаком
- Sazar - 200 грам (начинка)
- Мак - 400 грам (начинка)
Борошно змішайте з розпушувачем. Дріжджі розведіть в тепленькою водичці. З'єднайте інгредієнти у великій мисці, додайте цукор, ванілін і рослинне масло. Замісити пружне еластичне тісто. "Забудьте" тісто підніматися в теплому місці.
Через півгодини обомніте тісто руками і розкачайте його в пласт. У вас повинно вийти два пласта для двох порцій рулету.
Мак перекрутити з цукром через м'ясорубку двічі. Викладіть макову начинку на пласти тіста. Скрутіть пласти в рулетики.
Викладіть рулетики на деко. Можете присипати їх зверху цукром. Випікайте рулетики в духовці при температурі сто дев'яносто градусів близько тридцяти хвилин.