Пісний кекс з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Всупереч помилковій думці існує безліч рецептів смачних пісних страв. Нижче представлений дуже простий рецепт того, як приготувати пісний кекс з вишнею - відмінний десерт на всі випадки життя.
Завдяки рослинній олії кекс виходить дуже пористим, з характерними тріщинами на поверхні. Це дуже апетитно! Головне - вчасно зупинити себе, щоб не з'їсти його за один присід.
- Тепла вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Мелений імбир - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вишня без кісточок - 150 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
1. Підготуйте вишню. Якщо у вас свіжа - вимийте її, якщо заморожена - дайте відтанути і зцідіть зайву рідину. При необхідності видаліть всі кісточки.
2. У мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти, добре перемішайте віночком. Не забудьте просіяти борошно. В інший посуд налийте теплу воду, Розчинити цукор і мед.
3. Коли розчиниться цукор, налийте рослинне масло. Далі з'єднайте рідина з сухою масою, все перемішайте. Краще скористайтеся міксером, щоб не було грудочок. Тісто вийде густим.
4. Горіхи очистіть від шкаралупи і трохи потовчіть. Обсмажте горіхи на сковороді. Додайте в тісто вишню і горіхи, ретельно перемішайте. Викладіть масу в форму для кексу, випікайте при температурі 180 градусів 50 хвилин.