Пісний капустяний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася, як приготувати пісний капустяний пиріг, смачне і ситне блюдо для поста. Такий пиріг дуже легко і швидко готувати. Крім того, цей капустяний пиріг підійде вегетаріанцям.
Такий пиріг з легкістю може стати головним блюдом пісного столу, так як він неймовірно смачний, ситний і ароматний. Ви можете додати в начинку спеції, а не тільки нарізану зелень кропу, щоб надати пирогу більше аромату. Обов'язково посипте пиріг насінням кунжуту, кмином або насінням соняшнику, від цього він стане тільки смачніше і корисніше. Навіть після випічки начинка виходить досить вологою і навіть злегка розм'якшує хрустку скоринку тесту.
- Пшенична цільнозерновий мука - 200 грам
- Вода кімнатної температури - 250 грам
- Капуста білокачанна - 500-600 грам
- Яблучний оцет 3% - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (по половині в тісто і начинку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок
1. Капусту нашаткуйте і змішайте з нарізаною зеленню кропу. Посоліть і додайте спеції за бажанням. У воду додайте яблучний оцет і рослинне масло. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем.
2. Постійно помішуючи, додайте підготовлену воду і розмішайте до однорідності. Додайте сіль і знову перемішайте. Форму змастіть рослинною олією і присипте цільнозерновий борошном.
3. Викладіть підготовлену начинку і рівномірно її розподіліть. Зверху рівномірно залийте тестом і посипте кунжутом. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до золотистої хрусткої скоринки. Смачного!