Пісний чорничний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Цілком собі звичайні і прості інгредієнти, дуже легкий рецепт, а в підсумку ви отримаєте дуже смачний, хоча і пісний, пиріг з дивовижною соковитою начинкою. Смак цього пирога підкорить вас і ваших близьких!
З цілком собі звичайних інгредієнтів можна спекти дуже смачний пісний пиріг з дивовижно соковитою і ароматною начинкою. Ніхто і не повірить, що цей пиріг пісний. А рецепт приготування дуже простий, тісто вийде у будь-якої господині. Як приготувати пісний чорничний пиріг, детально розказано в цьому рецепті. Все вийде смачно!
- Борошно пшеничне - 3 1/4 склянки (приблизно 350 грамів)
- Масло рослинне - 3/4 склянки(160 мілілітрів)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Цукор білий - 4 Ст. Ложки (для тіста)
- Цукор коричневий - 1 Склянка (для начинки)
- Сік фруктовий - 4 Ст. Ложки (або вода, але з соком смачніше)
- Чорниця - 2 склянки (свіжа або заморожена)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (картопляний або кукурудзяний)
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
Змішуємо сухі інгредієнти для тіста: борошно, білий цукор і сіль. Можна додати чайну ложку без гірки розпушувача для тіста. Перемішуємо.
Додаємо рослинне масло і сік. Сік можна взяти будь-який: яблучний, апельсиновий, грейпфрутовий.
І швидко замішуємо тісто. Довго місити його не треба, від цього воно стане жорстким. Тісто має вийти досить розсипчастим.
Якщо у вас заморожені ягоди, обов'язково нехай Отта в друшляку. Заодно з них стече зайва рідина. Свіжі ягоди промийте і підсушіть.
Викладаємо ягоди в миску, додаємо до них коричневий цукор, крохмаль, корицю і мускатний горіх. Акуратно перемішуємо, намагаючись не тиснути ягоди.
Беремо форму для випічки діаметром 24-26 см., злегка змащуємо її олією, руками викладаємо 2/3 тесту, формуючи бортики.
Викладаємо начинку з ягід чорниці, разравниваем її по всій поверхноті тесту.
І тісто розкришимо поверх начинки.
Випікаємо пиріг в розігрітій до 190 градусів духовці 40-50 хвилин.
Даємо пирога охолонути, а потім розрізаємо його і подаємо до столу. Гарячий пиріг буде кришитися при нарізці, ще й начинка буде витікати, тому обов'язково потерпіть і дочекайтеся повного його охолодження.