Пісні котлети на пару
(покроковий рецепт з фото)
Пост - це не привід відмовлятися від повноцінної їжі. Більшість страв в цей час просто повинні робитися з інших продуктів, які можуть бути зовсім непоганими замінниками.
Сьогодні ми з вами разом дізнаємося, як приготувати пісні котлети на пару. Природно, вони будуть овочевими. І, окрім цього, ще й з солодкою ноткою: я додам в них сухофрукти (на свій розсуд, можете взяти будь-які). Найвдаліше їх буде подати зі сметаною і зеленню. На гарнір можна зварити пшоняну кашу.
- Картопля - 2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 3 штуки
- Кип'ячена вода - 2 Ст. Ложки
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Чорнослив - 50 грам
- Кунжут - 10 грам
- Сіль - 3 грами
Заздалегідь відваріть картоплю. Морква почистіть, помийте і натріть на дрібній тертці. Те ж саме зробіть і з буряком. Відіжміть овочі від зайвого сік.
Дрібно наріжте цибулю. Змішайте його з морквою і буряком. Потім всипте манку і кунжут. У цю ж миску натріть картоплю і порізаний чорнослив. Все посоліть і перемішайте.
Сформуйте з овочевої суміші котлети. Викладіть їх в судок пароварки. Готуйте близько 25 хвилин.
Подавайте готову страву зі сметаною або несолодким йогуртом. Під час Посту сметану і йогурт не використовуйте. Смачного!