Пісна рисова каша з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити пісне меню, рекомендую вам рецепт пісної рисової каші з сухофруктами. Це дуже ситно, корисно і легко в приготуванні! Дивіться мій рецепт і на вус собі беріть!
Мал - дуже корисна каша, яку можна готувати і солодкої, і солоної. Щоб від рису не поправлятися, раджу їсти його в обід, ввечері він навпаки буде більш калорійним. Для приготування пісної рисової каші з сухофруктами можете крім кураги, родзинок і цукатів додати ще чорнослив. Також дуже добре додавати різні спеції або горіхи.
- Мал - 1 Склянка
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Цукати - 0, 5 склянки
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Масло оливкове - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
- Мед - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Рис промийте і поставте варитися. Тим часом підготуємо сухофрукти. Взагалі краще заздалегідь, хв 20 запарити в гарячій воді курагу та ізюм.
Волоські горіхи поріжте на середні шматочки і обсмажте на оливковій олії. Потім додайте підготовлені замочені сухофрукти (коран, родзинки і цукати). Курагу можете порізати на невеликі шматочки, цукати, якщо великі теж.
Волоські горіхи поріжте на середні шматочки і обсмажте на оливковій олії. Потім додайте підготовлені замочені сухофрукти (коран, родзинки і цукати). Курагу можете порізати на невеликі шматочки, цукати, якщо великі теж.
Додайте цукор (коричневий краще буде, але можете і звичайний). Перемішайте. Додайте спеції: шафран, корицю і ваніль.
Додайте потім 2 столові ложки гарячої води, дайте згасити сухофруктам хвилин 10. За цей час рис майже вже готовий, наступний крок - це додати його.
Перемішайте рис з сухофруктами, тушкуйте ще хвилин 10 під кришкою на невеликому вогні.
Готову пісну рисову кашу з сухофруктами можете заправити медом. Смачного!