Пісна пшоняна каша з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Пісні страви не тільки корисні, але і смачні. Якщо ви на дієті, то можете сміливо вносити в меню пісні рецепти. Один з таких - пісна пшоняна каша з сухофруктами, хороша на сніданок і на вечерю!
Пшоняна каша дуже корисна, а все її хороші властивості не перелічити. Особливо вона хороша для серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. До речі, вона підходить і для раціону спортсменів, а також любителів м'язових навантажень. Вона ситна і сприяє зростанню м'язової маси. Для приготування пісної пшоняної каші з сухофруктами ви можете крім кураги додати родзинки, чорнослив, фініки (ваші улюблені сухофрукти). А мигдаль завжди можна замінити на більш дешеві волоські або лісові горіхи.
1. Пшоно залийте водою, дайте йому настоятися хвилин 5, потім воду злийте. Повторіть процедуру, поки не помітите, що вода стікає вже чиста.
2. Потім промиту крупу перекладіть в каструлю, залийте її гарячою водою і доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть хвилин 15-20, поки вода майже вся не википить.
3. Поки каша вариться, ви можете зайнятися горішками і сухофруктами. Залийте окропом мигдаль і курагу окремо, нехай постоять хвилин 5.
4. Потім злийте воду з горіхів і кураги, очистіть мигдаль від шкірки, поріжте його дрібно, з курагою повторіть те ж саме. Я люблю, щоб курага була побільше, тому і ріжу її на великі шматочки.
5. Готову кашу присмачите рослинним маслом і посоліть, додайте цукор на свій смак, додайте горіхи і курагу. Перемішайте і дайте настоятися ще хвилин 5.
Пісна пшоняна каша з сухофруктами виходить дуже смачною, зовсім прісної, солодкої і ситної. До речі, можете ще в неї меду додати (по бажанню). Смачного!
- Пшоно - 1 Склянка
- Вода гаряча - 3 склянки
- Мигдаль - 80 грам
- Чорнослив - 80 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - - За смаком
1. Пшоно залийте водою, дайте йому настоятися хвилин 5, потім воду злийте. Повторіть процедуру, поки не помітите, що вода стікає вже чиста.
2. Потім промиту крупу перекладіть в каструлю, залийте її гарячою водою і доведіть до кипіння, потім вогонь зменшіть і варіть хвилин 15-20, поки вода майже вся не википить.
3. Поки каша вариться, ви можете зайнятися горішками і сухофруктами. Залийте окропом мигдаль і курагу окремо, нехай постоять хвилин 5.
4. Потім злийте воду з горіхів і кураги, очистіть мигдаль від шкірки, поріжте його дрібно, з курагою повторіть те ж саме. Я люблю, щоб курага була побільше, тому і ріжу її на великі шматочки.
5. Готову кашу присмачите рослинним маслом і посоліть, додайте цукор на свій смак, додайте горіхи і курагу. Перемішайте і дайте настоятися ще хвилин 5.
Пісна пшоняна каша з сухофруктами виходить дуже смачною, зовсім прісної, солодкої і ситної. До речі, можете ще в неї меду додати (по бажанню). Смачного!