Пишні пончики на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пишні пончики на молоці - це ідеальне частування для вас і ваших близьких. Їх дуже просто посмажити в домашніх умовах, досить дочекатися, коли підніметься дріжджове тісто.
Пишні пончики можна з легкістю приготувати на молоці з додаванням дріжджів. За рахунок дріжджів тісто буде пишним, а пончики повітряними. Від такого ласощі ніхто не зможе встояти.
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Молоко - 200 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (в тісто)
- Дріжджі живі - 15 грам
- Цукор - 120 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пишних пончиків на молоці.
У тепле молоко додайте дріжджі і перемішайте до повного розчинення.
Змішайте цукор з курячим яйцем, збийте віночком до розчинення кристалів. Додайте ванільний цукор, сіль і знову збийте.
Влийте в молочну масу яєчну суміш і рослинне масло, перемішайте.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке тісто і залиште під кришкою або рушником на 50-60 хвилин.
Тісто виросло в три рази, обомніте його і можна готувати пончики.
Розділіть тісто на невеликі кульки, кожен кульку трохи розкачайте, надаючи круглу форму. Видавіть серединку, щоб вийшла дірочка. Можете використовувати горлечко пластикової пляшки.
Обсмажуйте пончики з двох сторін, постійно підливаючи олію на сковороду.
Готові пончики подавайте відразу до столу. Можете присипати їх цукровою пудрою.
Смачного!