Пиріжкове тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете спекти пиріжки, але не знаю, , як приготувати пиріжкові тісто на кефірі? Я розповім вам, як зробити так, щоб ваша випічка вийшла м'якою, повітрям і ніжною. Спробуйте, це не складно!
Кефірних пиріжкові тісто приготувати досить-таки просто.
1. Борошно просіваємо.
2. У каструльку кладемо масло, виливаємо кефір і засипаємо дріжджі, сіль і цукор. Ставимо каструльку з цими інгредієнтами на малий вогонь і доводимо до теплого стану, головне - не перегрів. Все ретельно перемішуємо.
3. Потім прибираємо каструлю з вогню, досипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 1 час, за цей час воно має піднятися.
4. Поле того, як тісто піднялося, залишається його обминути - і можна формувати пиріжки з будь-якою начинкою.
5. Підготовлені пиріжки викладаємо на деко і обмазуємо верхівки збитим яйцем.
Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 3-4 склянок
- Кефір - 1 Склянка
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Борошно просіваємо.
2. У каструльку кладемо масло, виливаємо кефір і засипаємо дріжджі, сіль і цукор. Ставимо каструльку з цими інгредієнтами на малий вогонь і доводимо до теплого стану, головне - не перегрів. Все ретельно перемішуємо.
3. Потім прибираємо каструлю з вогню, досипаємо борошно. Замішуємо тісто і залишаємо його в теплому місці на 1 час, за цей час воно має піднятися.
4. Поле того, як тісто піднялося, залишається його обминути - і можна формувати пиріжки з будь-якою начинкою.
5. Підготовлені пиріжки викладаємо на деко і обмазуємо верхівки збитим яйцем.
Хай щастить!