Пиріжки з тіста на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам не хочеться довго возитися на кухні з дріжджами, тоді візьміть на замітку цей дивно простий рецепт пиріжків з тіста на кефірі, смажених на сковороді.
Цей класичний рецепт пиріжків з тіста на кефірі підійде як для несолодкий начинки, так і для ягід або фруктів, наприклад. Це відмінний варіант бездрожжевого, але дуже повітряного тіста. Приготувати такі пиріжки можна як перекушування на роботу або на пікнік, наприклад.
- Кефір - 300 мілілітрів
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 450-500 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(+ для смаження)
- Картопля - 500 грам (для начинки)
1. Щоб додати тесту легкості необхідно просіяти в глибоку миску борошно з сіллю і содою.
2. Потім додати цукор, сметану і трохи рослинного масла.
3. Поступово вливати кефір, акуратно перемішуючи, щоб тісто не стало занадто рідким.
4. Додати масло, що залишилося і замісити еластичне і м'яке тісто.
5. Тесту потрібно дати відпочити хвилин 20, за які можна зайнятися начинкою. В даному випадку - це відварну картоплю, проте в рецепт приготування пиріжків з тіста на кефірі можна використовувати і будь-яку іншу начинку за смаком.
6. Невеликий шматочок тіста скачати полосочкой і нарізати на 5-7 однакових частин.
7. Кожну розім'яти руками або розкачати на робочій поверхні.
8. В серединку викласти начинку.
9. Щільно заліпити краю, щоб начинка в процесі не випала.
10. Акуратно розім'яти, щоб пиріжки з тесту на кефірі в домашніх умовах були більш тонкими.
11. На сковороді розігріти олію і акуратно викласти туди пиріжки.
12. Смажити на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Ось і весь секрет, як приготувати пиріжки з тесту на кефірі.