Пиріжки з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з сьомгою - такі собі аристократичні пиріжки на тлі капустяних, картопляних і ливарних. Дійсно, за смаком пиріжки з сьомгою заткнуть за пояс будь-які інші - схаменувся
Пиріжки з сьомгою - це звичайно не делікатес, але і не зовсім звичайне блюдо. Коли купуємо цілу сьомгу, то завжди якусь частину виділяємо для улюблених в нашій родині пиріжків. Мені, як людині, який все це справа готує, пиріжки з сьомгою подобаються навіть не стільки своїм смаком, як своєю простотою приготування - абсолютно ніякої метушні, все швидко і просто. Ну, а домашні просто обожнюють ці м'які, тануть у роті пиріжки - тільки завжди скаржаться, що мало і рідко готую Але хорошого адже потроху, вірно?
- Тісто листкове - 200 грам
- Сьомга малосоленая - 200 грам (або інша червона риба)
- Сир - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки

Ось - інгредієнти, з яких будемо готувати пиріжки.

Візьмемося за начинку. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажити в олії до рум'яності.

Сир натираємо на тертці.

Сьомгу (природно, без кісток і луски) нарізаємо на дрібні кубики, після чого змішуємо з тертим сиром і обсмаженою цибулею.

Листкове тісто розгортаємо в тонкий пласт, з якого за допомогою великої чашки або келиха вирізаємо кружечки.

У центр кожного кружечка викладаємо трохи нашої начинки, після чого звертаємо пиріжок. Важливий момент - необхідно згортати пиріжки так, щоб вгорі залишалося невеликий отвір. Для наочності дивіться на фото.

Викладаємо пиріжки на деко, злегка змащений маслом. Кожен пиріжок трохи змащуємо збитим яйцем. Ставимо деко в духовку і випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.

Їмо і насолоджуємося