Пиріжки з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з сиром та родзинками - це смак мого дитинства. Спекти такі пиріжки не дуже просто, але виходить дивовижно смачно. Рекомендую!
Аналогічні пиріжки з сиром та родзинками мені пекла моя бабуся, коли я була маленькою. У дитинстві я їх просто обожнювала, однак відтворити їх довгий час не вдавалося, поки десь на просторах інтернету не знайшла підходящий рецепт. Вся складність тут в дріжджовому тесті, проте його не потрібно боятися - якщо робити все правильно, то пиріжки вийдуть відмінні Бажаю удачі!
- Борошно пшеничне - 800 грам
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сир - 500 грам
- Ізюм - 100 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - - За смаком
- Вершки - 1 Ст. Ложка
У великій чаші змішуємо 60 мл теплої води, чайну ложку цукру, чайну ложку борошна і дріжджі. Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
Якщо дріжджі добрі - вони піднімуться, як на фото. Якщо не піднімаються - приготування можна закінчувати, нічого не вийде. Втім, якщо дріжджі придатні - все буде ОК.
Змішуємо тепле молоко з половиною борошна.
Додаємо туди наші піднялися дріжджі.
Гарненько збиваємо вінчиком до такої консистенції, як на фото.
Накриваємо миску з масою рушником і залишаємо в теплому місці на 1 час.
Поки тісто стоїть - займемося начинкою. Перетираем весь творог через сито.
Додаємо в сир яйце, гарненько перемішуємо.
Додаємо до сиру столову ложку вершкового масла, ванілін і цукрову пудру. Перемішуємо.
Ізюм необхідно замочити в окропі. Нехай постоїть в окропі близько 5 хвилин.
Додаємо родзинки в сирну масу, перемішуємо - і наша начинка готова.
Тісто за годину повинно було піднятися хоча б удвічі.
Просіваємо в тісто борошно, що залишилося, додаємо чайну ложку солі і перемішуємо.
Потім додаємо в тісто 100 грамів вершкового масла і вбиваємо одне яйце.
Місимо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук і чаші.
Тісто ділимо на рівні шматочки - з розрахунку зазначених інгредієнтів, повинно вийти близько 20 частин. Формуємо з цих частин кульки.
Накриваємо кульки рушником і залишаємо на 10 хвилин. Кульки злегка збільшаться в обсязі.
Тепер кожен кульку розгортає в коржик (це можна зробити навіть руками), в центр коржі кладемо трохи начинки.
Формуємо булочку, zashtipиvaya кінець. Кожну булочку злегка змащуємо сумішшю одного яйця і вершків.
При бажанні, можна посипати кунжутом (це вже моя пристрасть). Випікаємо 20 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Готово!