Пиріжки з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю родзинки в будь-якому вигляді. Нещодавно спробувала спекти пиріжки з родзинками і мені дуже сподобалася така начинка. Вона не випливає, а пиріжки виходять дуже ніжними і смачними. Спробуйте!
Пиріжки з родзинками виходять дуже рум'яними і смачними. Начинка в міру солодка, тому що ми не додаємо туди зайвого цукру і не випливає. Дуже смачно їсти такі пиріжки з родзинками з гарячим чаєм або молоком. Зручно давати їх в школу дитині. Наводжу докладний рецепт як спекти пиріжки з родзинками. Пробуйте!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 2/3 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Дріжджі - 20 грам
- Борошно - 5 склянок
- Ізюм - 300 грам
- Яйце - 1 штука (для змазування пиріжків)
Ізюм перебираємо, промиваємо в теплій воді і відварюємо 5 хвилин. Проціджуємо і даємо просохнути.
Готуємо дріжджове тісто без опарним способом. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, додаємо цукор і розтоплене масло. Додаємо борошно і замішуємо не дуже круте тісто. Ставимо в тепле місце, щоб збільшилася в два рази. Знову обминали і знову даємо піднятися. Testo майже.
Ділимо тісто на шматочки. Розкачуємо коржики. В середину кладемо одну столову ложку родзинок і формуємо пиріжок.
Пиріжки викладаючи на змащене маслом деко, даємо расстояться, змащуємо збитим яйцем і запікаємо в духовці 200 градусів 25-30 хвилин до рум'яної скоринки.
Пиріжки з родзинками готові!