Пиріжки з картоплею і кропом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з картоплею і кропом - пісне і дуже ситне блюдо, яке порадує своїм смаком і ціною. Приготувати такі пиріжки - дуже просто. Пиріжки з картоплею і кропом прикрасять будь-яке свято!
Як приготувати пиріжки з картоплею і кропом?
1. В першу чергу замісіть тісто. Борошно просійте в миску, всипте сіль, додайте рослинне масло. Потім загасите соду оцтом або лимонним соком. Додайте кефір і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Додайте борошна, якщо тісто ще липне. Потім залиште його в мисці під кухонним рушником на 30 хвилин, воно повинно вирости.
2. Кріп промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.
3. Картоплю почистіть і поставте варити до готовності. Додати сіль.
4. Готову картоплю зітреш. Потім змішайте з кропом. Трохи кропу залиште для прикраси булочок.
5. По закінченню 30 хвилин тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.
9. Кожна кулька розкачайте в коржик.
10. В корж викладіть ложку-півтори начинки, кінець кліпу.
11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки.
12. У мисочці збийте яйце. Змастіть поверхню булочок збитим яйцем за допомогою кондитерської пензлика. Зверху булочки присипте рубаним кропом.
13. Випікайте пиріжки з картоплею і кропом в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Смачного!
- Картопля - 800 грам
- Кріп (пучок) - 1 штука
- Борошно - 4 склянки
- Кефір - 300 мілілітрів
- Крем - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (можна замінити на інше рослинне.)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
1. В першу чергу замісіть тісто. Борошно просійте в миску, всипте сіль, додайте рослинне масло. Потім загасите соду оцтом або лимонним соком. Додайте кефір і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Додайте борошна, якщо тісто ще липне. Потім залиште його в мисці під кухонним рушником на 30 хвилин, воно повинно вирости.
2. Кріп промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.
3. Картоплю почистіть і поставте варити до готовності. Додати сіль.
4. Готову картоплю зітреш. Потім змішайте з кропом. Трохи кропу залиште для прикраси булочок.
5. По закінченню 30 хвилин тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.
9. Кожна кулька розкачайте в коржик.
10. В корж викладіть ложку-півтори начинки, кінець кліпу.
11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки.
12. У мисочці збийте яйце. Змастіть поверхню булочок збитим яйцем за допомогою кондитерської пензлика. Зверху булочки присипте рубаним кропом.
13. Випікайте пиріжки з картоплею і кропом в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Смачного!