Рецепт Пиріжки з картоплею і кропом фото

Пиріжки з картоплею і кропом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Зелень , Кріп
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 9
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріжки з картоплею і кропом - пісне і дуже ситне блюдо, яке порадує своїм смаком і ціною. Приготувати такі пиріжки - дуже просто. Пиріжки з картоплею і кропом прикрасять будь-яке свято!

Опис приготування:

Як приготувати пиріжки з картоплею і кропом?

1. В першу чергу замісіть тісто. Борошно просійте в миску, всипте сіль, додайте рослинне масло. Потім загасите соду оцтом або лимонним соком. Додайте кефір і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Додайте борошна, якщо тісто ще липне. Потім залиште його в мисці під кухонним рушником на 30 хвилин, воно повинно вирости.

2. Кріп промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.

3. Картоплю почистіть і поставте варити до готовності. Додати сіль.

4. Готову картоплю зітреш. Потім змішайте з кропом. Трохи кропу залиште для прикраси булочок.

5. По закінченню 30 хвилин тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.

9. Кожна кулька розкачайте в коржик.

10. В корж викладіть ложку-півтори начинки, кінець кліпу.

11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки.

12. У мисочці збийте яйце. Змастіть поверхню булочок збитим яйцем за допомогою кондитерської пензлика. Зверху булочки присипте рубаним кропом.

13. Випікайте пиріжки з картоплею і кропом в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Смачного!

  • Картопля - 800 грам
  • Кріп (пучок) - 1 штука
  • Борошно - 4 склянки
  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Крем - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки (можна замінити на інше рослинне.)
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
Як приготувати пиріжки з картоплею і кропом?

1. В першу чергу замісіть тісто. Борошно просійте в миску, всипте сіль, додайте рослинне масло. Потім загасите соду оцтом або лимонним соком. Додайте кефір і замісити тісто. Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук. Додайте борошна, якщо тісто ще липне. Потім залиште його в мисці під кухонним рушником на 30 хвилин, воно повинно вирости.

2. Кріп промийте, просушіть паперовим рушником і дрібно нарубати.

3. Картоплю почистіть і поставте варити до готовності. Додати сіль.

4. Готову картоплю зітреш. Потім змішайте з кропом. Трохи кропу залиште для прикраси булочок.

5. По закінченню 30 хвилин тісто розкачати в ковбаску, розділіть його на рівні шматочки і сформуйте кульки.

9. Кожна кулька розкачайте в коржик.

10. В корж викладіть ложку-півтори начинки, кінець кліпу.

11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки.

12. У мисочці збийте яйце. Змастіть поверхню булочок збитим яйцем за допомогою кондитерської пензлика. Зверху булочки присипте рубаним кропом.

13. Випікайте пиріжки з картоплею і кропом в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.

Смачного!

Схожі рецепти