Пиріжки з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт дістався мені від бабусі. Я обожнюю піч і є та пироги і пиріжки з капустою і яйцем. І мої сини їх теж вважають своїми улюбленими пиріжками. Спробуйте і ви з цим погодитеся!
Пиріжки з капустою і яйцем за цим рецептом виходять надзвичайно смачними і апетитними. Мої діти з'їдають їх з холодним молоком майже відразу і просять ще. Я дуже детально написала як приготувати тісто і спекти пиріжки з капустою і яйцем. Це мій фірязикай рецепт. Іноді я печу НЕ пиріжки, а великий пиріг з такою ж начинкою. Він виглядає більш урочисто і його можна пекти для святкового столу. Раджу вам зробити такі пиріжки з капустою і яйцем!
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 7 грам (сухі)
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Капуста білокачанна - 500 грам
- Перець - За смаком
Готуємо начинку. Капусту миємо й шаткуємо. У каструлі кип'ятимо воду, опускаємо туди нашатковану капусту і знову доводимо до кипіння. Яйця так само відварюємо круто.
Бланшированную капусту відкидаємо в друшляк.
Яйця дрібно рубаємо, вершкове масло розтоплюємо і все додаємо до капусти. Солимо і перчимо до смаку.
Готуємо тісто. Молоко нагріваємо, але не сильно. Додаємо туди цукор, 1 столову ложку борошна і дріжджі.
Даємо опарі підняти в теплому місці хвилин 10.
Борошно просіваємо і поступово додаємо до неї опару. Додаємо так само рослинне масло і сіль. Добре вимішуємо тісто.
Змащуємо миску рослинним маслом і перекладаємо туди тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 час. Тісто має збільшитися вдвічі.
Тісто, що підійшло добре месім і поділяємо на шматочки. Кожен шматочок розгортає, кладемо начинку і формуємо пиріжки.
Викладаємо пиріжки на змащений олією лист і відправляємо в духовку 200 градусів, поки не подрумяняться до красивої скоринки. Пиріжки з капустою і яйцем готові!