Рецепт Пиріжки з капустою і яйцем фото

Пиріжки з капустою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На обід , На природу
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей рецепт дістався мені від бабусі. Я обожнюю піч і є та пироги і пиріжки з капустою і яйцем. І мої сини їх теж вважають своїми улюбленими пиріжками. Спробуйте і ви з цим погодитеся!

Опис приготування:

Пиріжки з капустою і яйцем за цим рецептом виходять надзвичайно смачними і апетитними. Мої діти з'їдають їх з холодним молоком майже відразу і просять ще. Я дуже детально написала як приготувати тісто і спекти пиріжки з капустою і яйцем. Це мій фірязикай рецепт. Іноді я печу НЕ пиріжки, а великий пиріг з такою ж начинкою. Він виглядає більш урочисто і його можна пекти для святкового столу. Раджу вам зробити такі пиріжки з капустою і яйцем!

  • Борошно - 3 склянки
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі - 7 грам (сухі)
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Перець - За смаком
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 1
Готуємо начинку. Капусту миємо й шаткуємо. У каструлі кип'ятимо воду, опускаємо туди нашатковану капусту і знову доводимо до кипіння. Яйця так само відварюємо круто.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 2
Бланшированную капусту відкидаємо в друшляк.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 3
Яйця дрібно рубаємо, вершкове масло розтоплюємо і все додаємо до капусти. Солимо і перчимо до смаку.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 4
Готуємо тісто. Молоко нагріваємо, але не сильно. Додаємо туди цукор, 1 столову ложку борошна і дріжджі.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 5
Даємо опарі підняти в теплому місці хвилин 10.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 6
Борошно просіваємо і поступово додаємо до неї опару. Додаємо так само рослинне масло і сіль. Добре вимішуємо тісто.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 7
Змащуємо миску рослинним маслом і перекладаємо туди тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1 час. Тісто має збільшитися вдвічі.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 8
Тісто, що підійшло добре месім і поділяємо на шматочки. Кожен шматочок розгортає, кладемо начинку і формуємо пиріжки.
пиріжки з капустою і яйцем - фото крок 9
Викладаємо пиріжки на змащений олією лист і відправляємо в духовку 200 градусів, поки не подрумяняться до красивої скоринки. Пиріжки з капустою і яйцем готові!

Схожі рецепти