Пиріжки з черемхою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Сьогодні я розповім про те, як пріготовять пиріжки з черемхою. Ця ягода вважається надзвичайно корисною. Вживати її можна разом з кісточками. Черемуха славиться тим, що налагоджує травлення.
Опис приготування:
Для начинки я використовувала виключно свіжі ягоди. Мені здається, після заморозки вони не такі хороші на смак. Пиріжки вийшли повітряними, солодкими і ароматними. Рекомендую всім!
- Черемуха - 500 грам
- Цукор - 400-500 грам (в начинку)
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки (в тісто)
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 5, 5 Ст. Ложки (в тісто, перший етап)
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 900 грам (в тісто, останній етап)
У нагріту до 35 градусів воду всипаємо цукор, дріжджі і сіль. Масу перемішуємо. Просіваємо в неї борошно (5, 5 ст.Л.). Збиваємо міксером, щоб зникли грудки. Ми залишаємо опару в теплі, накривши рушником. Чекаємо, коли маса підніметься. Далі наливаємо масло і всипаємо 900 г. Борошна. Вимішуємо тісто, залишаємо його на 30 мінцт"відпочивати" .
А поки займемося нашої черемхою. Промиваємо ягоду як слід. Перетираємо в блендері в рівних пропорціях з цукровим піском. Начинка готова!
Тепер тісто розділимо на велику кількість кульок. Кожен розгортаємо в плоский коло. Начинку викладаємо (не дуже багато, з відступом від країв). Защипуємо краю гарненько.
Пиріжки викладаємо на змащене маслом деко. Збиваємо яйце міксером. Промащуємо рідиною наші пиріжки.
Випікаємо при 150-160 градусах протягом півгодини. Стежимо, щоб випічка не згоріла. Наші пиріжки з черемхою готові, їмо їх, поки не охололи!