Рецепт Пиріжки з черемхою фото

Пиріжки з черемхою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні я розповім про те, як пріготовять пиріжки з черемхою. Ця ягода вважається надзвичайно корисною. Вживати її можна разом з кісточками. Черемуха славиться тим, що налагоджує травлення.

Опис приготування:

Для начинки я використовувала виключно свіжі ягоди. Мені здається, після заморозки вони не такі хороші на смак. Пиріжки вийшли повітряними, солодкими і ароматними. Рекомендую всім!

  • Черемуха - 500 грам
  • Цукор - 400-500 грам (в начинку)
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (в тісто)
  • Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 5, 5 Ст. Ложки (в тісто, перший етап)
  • Рослинна олія - 80 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 900 грам (в тісто, останній етап)
пиріжки з черемхою - фото крок 1
У нагріту до 35 градусів воду всипаємо цукор, дріжджі і сіль. Масу перемішуємо. Просіваємо в неї борошно (5, 5 ст.Л.). Збиваємо міксером, щоб зникли грудки. Ми залишаємо опару в теплі, накривши рушником. Чекаємо, коли маса підніметься. Далі наливаємо масло і всипаємо 900 г. Борошна. Вимішуємо тісто, залишаємо його на 30 мінцт"відпочивати" .
пиріжки з черемхою - фото крок 2
А поки займемося нашої черемхою. Промиваємо ягоду як слід. Перетираємо в блендері в рівних пропорціях з цукровим піском. Начинка готова!
пиріжки з черемхою - фото крок 3
Тепер тісто розділимо на велику кількість кульок. Кожен розгортаємо в плоский коло. Начинку викладаємо (не дуже багато, з відступом від країв). Защипуємо краю гарненько.
пиріжки з черемхою - фото крок 4
Пиріжки викладаємо на змащене маслом деко. Збиваємо яйце міксером. Промащуємо рідиною наші пиріжки.
пиріжки з черемхою - фото крок 5
Випікаємо при 150-160 градусах протягом півгодини. Стежимо, щоб випічка не згоріла. Наші пиріжки з черемхою готові, їмо їх, поки не охололи!

Схожі рецепти