Пиріжки дріжджові з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукайте варіант простий випічки, тоді чому б не приготувати пиріжки дріжджові з картоплею в домашніх умовах? Це смачно і досить просто.
Рецепт приготування пиріжків дріжджових з картоплею є в арсеналі багатьох господинь, хоч їх варіантів і існує досить багато. Цей відрізняється простотою як тесту, так і начинки, але при бажанні його можна вдосконалювати до смаку.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 700-800 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Картопля - 500 грам
- Перець - За смаком
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки

1. Для приготування тіста необхідно залити дріжджі теплою водою з додаванням цукру. Після того, як почнуть з'являтися бульбашки, додати збиті яйця (залишити 1 жовток осторонь), рослинне масло і молоко. Всипати борошно і сіль, поставити тісто підходити. Приблизно через 40-50 хвилин злегка обмять і залишити ще мінімум на півгодини.

2. В даний рецепт приготування пиріжків дріжджових з картоплею використовується найпростіший варіант начинки - відвареної і розім'яту в пюре картопля з сіллю і перцем. Щоб зробити начинку ніжнішою можна додати вершкове масло.

3. Коли тісто добре підійшло його потрібно відразу розділити на невеликі шматочки, скачавши їх в кульки. Поки будуть лепіться перші пиріжки, тісто буде продовжувати підходити.

4. Шарик потрібно розкачати досить тонко.

5. Так як начинка досить суха, працювати з нею легко. Викласти невелику кількість на тісто.

6. Заліпити краї і пиріжки дріжджові з картоплею в домашніх умовах майже готові.

7. Залишилося тільки змастити їх жовтком і присипати кунжутом. Викласти на деко і відправити в розігріту духовку. Готуються вони досить швидко, як зарум'яняться, можна діставати, трохи остудити і дегустувати.