Пиріг з яблуками і чорницею
(покроковий рецепт з фото)
До чаю або до приходу гостей ви можете повторити цей дуже простий рецепт пирога з яблуками і чорницею. Ніжне тісто в поєднанні з соковитою начинкою - це неймовірно смачно.
Існує кілька варіантів, як зробити пиріг з яблуками і чорницею - на рідкому, дріжджовому або пісочному тісті. Залежно від ваших уподобань ви можете вибрати те, що вам більше до смаку. У начинку можна використовувати також ванілін або корицю, наприклад.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 0.5 склянки
- Вершкове масло - 125 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 0.5 склянки
- Чорниця - 1 Склянка
- Яблуко - 1 штука
1. Спершу потрібно зайнятися тестом. У невелику мисочку відправте розм'якшене вершкове масло і збийте його з цукром. Додайте яйця, молоко, сіль і розпушувач. Після невеликими порціями всипати просіяне борошно, продовжуючи збивати тісто. Воно не повинно бути занадто рідким, але і не переборщіть з кількістю борошна.
2. Форму для запікання змастіть трохи вершковим маслом і застеліть папером. Викладіть тісто, розрівняйте його.
3. Яблуко вимийте, видаліть серцевину і наріжте тонкими часточками. При бажанні використовуйте в рецепті приготування пирога з яблуками і чорницею трохи соку лимона. Вимийте ягоди і залиште, поки не стече зайва вода.
4. Зверху тесту викладіть яблука і чорницю. Можна трохи "втопити" фрукти при бажанні. Надішліть форму в розігріту духовку.
5. При температурі близько 180 градусів випікайте пиріг з яблуками і чорницею в домашніх умовах до рум'яності.
6. Дайте йому трохи охолонути, дістаньте з форми і присипте при бажанні зверху цукровою пудрою. Ось такий апетитний вийшов пиріг.