Рецепт Пиріг з варення фото

Пиріг з варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Ягоди , Яйця , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Вишневий пиріг - це моя слабкість. Його можна зробити зі свіжої вишні, замороженої або вишневого варення, сьогодні розповім саме про останній варіант, як приготувати пиріг з варення.

Опис приготування:

Пиріг можна прикрашати, але мені так більше подобається. Можете використовувати будь-яке варення або перетерти ягоди. У мене в запасі було вишневе варення без кісточок. Пиріг відразу не їжте, а трохи остудіть, інакше обпалитеся киплячим варенням. Пиріг можна прикрасити збитими вершками або цукровою пудрою.

  • Варення - 1, 5 склянки (вишневе)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 115 грам
  • Цукровий пісок - 2/3 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Курячий жовток - 1 штука
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Борошно мигдальна - 1 Склянка
  • Лимонна цедра - За смаком
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
1
У мисці змішайте вершкове масло і цукор, збивайте на низькій швидкості.
2
Введіть куряче яйце і ванільний екстракт. Змішайте обидва види борошна, цедру одного лимона, корицю, потім потроху вводите сухі продукти до маслу.
3
Зменшіть швидкість і додайте столову ложку холодної води, замісіть тісто.
4
Розділити тісто 2 частини, одна значно більша за іншу. Оберніть кожну в плівку і відправте в морозильник.
5
Розгорніть пергамент, помістіть на нього великий шматок тіста, потім накрийте другим листом пергаменту і розкачайте його за формою для випічки.
6
Зніміть пергамент і перекладіть тісто в форму. Змішайте вишневе варення з лимонним соком, потім викладіть на тісто.
7
Частину тіста розкачайте тонко і виріжте фігурні смужки, покладіть їх у вигляді решітки на варення.
8
Змастіть пиріг курячим жовтком, відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.
9
Готовий пиріг гарненько остудіть, а лише потім подавайте до столу.

Схожі рецепти