Рецепт Пиріг з сьомгою і рисом фото

Пиріг з сьомгою і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Крупи , Мал , Сьомга
Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Немає кращого домашньої випічки, ніж апетитний пиріг зі смачною начинкою і рум'яною скоринкою. Рекомендую всім на замітку простий рецепт пирога з сьомгою і рисом. Добре подойдетёт для обіду або вечері!

Опис приготування:

Пироги з різними начинками завжди були невід'ємною частиною російської кухні, а на Заході пиріг з сьомгою і рисом так і називається - російським пирогом. Для приготування пирога з сьомгою і рисом я беру слабкосолений сьомгу (при необхідності я її просто солю), готовий варений рис (вихідне кількість - приблизно чверть склянки) і яйця. Петрушка і кріп прекрасно поєднуються з усіма інгредієнтами. До речі, тісто я купую звичайне листкове (готове), дріжджове чи ні - це все одно. Дивимося далі рецепт.

  • Олія - 2, 5 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Варений рис - 180 грам
  • Зелень - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
  • Тісто - 500 грам
  • Сьомга - 400 грам
  • Варені яйця - 2-3 штук
  • Сире яйце - 1 штука
  • Спеції - За смаком
пиріг з сьомгою і рисом - фото крок 1
Якщо у вас заморожене тісто, необхідно розморозити його попередньо. Тим часом обсмажте в олії подрібнену цибулю до прозорості. Потім додайте до нього рис варений, зелень, спеції за смаком, лимонний сік. Всі разом обсмажуйте хвилини 3, можна, можливо 5.
Починаємо збирати пиріг: на деко викладіть пергамент. Тісто, якщо воно одним шматком, розділи 2 частини. Розкачайте одну частину, викладіть її на пергамент. Першим шаром у нас буде рис з цибулею і зеленню. Залиште місце по краях: воно для склеювання.
пиріг з сьомгою і рисом - фото крок 2
Сьомгу поріжте рівними шматочками і викладіть рівномірно поверх рису. За бажанням можете посолити її і поперчити.
пиріг з сьомгою і рисом - фото крок 3
Варені яйця потріть на крупній тертці або просто поріжте дрібно. Посипте ними сьомгу.
Сире яйце розбийте і розмішайте, змастіть їм краю тесту. Розкачайте іншу частину тесту, викладіть зверху, щільно склеївши по краях, де промазані яйцем. Можете зробити бортики, якщо не довіряєте подібної склеюванні.
пиріг з сьомгою і рисом - фото крок 4
Змастіть верх залишилися яйцем, зробіть парочку дірочок на поверхні, відправте пиріг в духовку на півгодини (можна і на 35 хвилин) при 200 градусах. Запікайте до появи приємного золотистого кольору.
пиріг з сьомгою і рисом - фото крок 5
Готовий пиріг з сьомгою і рисом подавати можете зі сметаною. Він виходить дуже ситним і соковитим. Смачного!

Схожі рецепти