Пиріг з сьомгою і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з сьомгою і капустою - домашня і смачна випічка. Трохи збентежило таке незвичайне поєднання риби з капустою і сиром, але на ділі виявилося дуже смачно, інгредієнти дуже непогано подружилися.
Пироги - традиційне блюдо російської кухні, з чим тільки у нас не готують цю чудову випічку, начинок безліч. Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати пиріг з сьомгою і капустою, а також з адигейським сиром. Капусту для пирога ми візьмемо квашену, сьомгу свіжу, можна взяти і слабосоленую. Така начинка виходить дуже яскравою, досить ситної і дуже смачною. Тісто я робила фило, але пробувала такий пиріг і з листкового дріжджового тіста, виходить теж дуже смачно. Насолоджуйтесь, пиріг однаково смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.
- Квашена капуста - 350 грам
- Сьомга - 350 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Борошно - 250 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Адигейський сир або фета - 300 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Приготуємо тісто. Змішайте в глибокій мисці борошно, розпушувач, воду і рослинне масло.
Замісити круте тісто, загорніть в плівку і відправте в холодильник на годину. Тісто потрібно місити хвилин 15, щоб воно було дуже еластичним.
Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Капусту відіжміть, щоб рідина повністю скла.
Сьомгу дрібно наріжте і додайте до капусти. Додайте сир і гарненько все перемішайте.
Додати сіль, додайте всі спеції і трави, вбийте яйця і перемішайте. Начинка готова.
Тісто розділяється на три частини. Першу частину тонко розкачати і покладіть у форму так, щоб половина тесту залишилася за бортом.
Другу і третю частину тонко розкачати, розподіліть зверху начинку. Скрутіть рулетики і покладіть у форму.
Накрийте пиріг вільним краєм тіста, змастіть яйцем і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Дайте пирогу трохи охолонути, поріжте на порції і подавайте на стіл.