Рецепт Пиріг з рибою в мікрохвильовці фото

Пиріг з рибою в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Фінська кухня відрізняється дивовижним поєднанням риби і м'яса. Такий кулінарний тандем можна зустріти в багатьох стравах. Калакукко (фінський пиріг з рибою) - житній рибний пиріг.

Опис приготування:

Фінська кухня на перший погляд може здатися незвичайною і часом, здавалося б, несумісні інгредієнти прекрасно поєднуються між собою. У цих народів фінський пиріг з рибою - традиційне блюдо, яке готують як на святковий стіл, так і в повсякденному житті. У нашій кухні цей рецепт також знайшов своє місце, оскільки результат дивує навіть гурманів.

  • Вершкове масло або маргарин - 100 грам (для тіста)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Житнє борошно - 1, 5 склянки
  • Вода - 1 склянок
  • Шпик - 200 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вершки - 1/3 склянки
  • Філе риби (краще морської) - 500 грам
  • Яйце - 2 штуки
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 1
1. Для початку замішуємо тісто: з борошна, води і розтопленого вершкового масла або маргарину замішуємо тісто. Після цього відправляємо його в холодильник на 30 хвилин, а тим часом займемося начинкою.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 2
2. Чистий цибулю, нарізаємо його і шаткуємо сало. Відправляємо на сковороду смажитися по черговості шпик і цибулю. Філе риби я обсмажую разом з цибулею і шпиком.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 3
3. Смажимо до готовності продуктів. Зазвичай я обсмажую шпик і рибу, після чого додаю цибулю і доводжу до готовності.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 4
4. Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо його і обрізаємо краю ножем. Я зазвичай роблю прямокутну форму.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 5
5. У начинку я додаю трохи вершків (під час смаження), щоб вона вийшла соковитіше і смачніше. Можна додати майонез або сметану. Викладаємо начинку на перший шар тіста і рівномірно її розподіляємо по всій поверхні.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 6
6. Я люблю випікати пироги з красивими"візерунками" . Закрийте пиріг пластом тесту і можете проявити фантазію, прикрасивши верх пирога фігурними малюнками з тіста. Відправляємо в духовку наш фінський пиріг з рибою на одну годину, попередньо змастивши поверхню яйцем.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 7
7. Якщо температура духової шафи буде менш 190 градусів, то пиріг запікається значно довше. Його готовність перевіряйте ножем або зубочисткою.
пиріг з рибою в мікрохвильовці - фото крок 8
8. Після запікання пиріг повинен трохи"відпочити" . Подається фінський пиріг з рибою в гарячому і навіть в холодному вигляді.

Схожі рецепти