Пиріг з рибою «Сахалінський»
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з рибою "сахалінський" здатний досита нагодувати всю вашу велику родину. Він неймовірно ситний, повний соковитою начинки, з розсипчастим тонким тестом ... Загалом, відмінний варіант осінньої випічки!
Рецепт, як приготувати пиріг з рибою "сахалінський", взятий з книги «Рибні страви» 1959 року видання. У книзі рекомендовано поєднувати червону жирну рибу з будь-якої білої. Тому для пирога ви можете взяти будь-яку рибу з роду лососевих і доповнити білою рибою за смаком і наявності. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вода - 90 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лосось - 250 грам (стейк)
- Пеленгас - 350 грам (тушка)
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля - 250 грам
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Жовток - 1 штука
- Крем - 60 грам
Підготуйте необхідні продукти для тіста. Борошно просійте і з'єднайте з сіллю і цукром.
Вершкове масло розтопіть, з'єднайте в глибокій мисці зі сметаною, яйцем, водою і содою, гашеного лимонним соком (1 ст. Л.). Просійте в миску сухі інгредієнти, швидко замісіть м'яке еластичне тісто. Зберіть тісто в кулю, загорніть його в харчову плівку і відкладіть в холодне місце.
Підготуйте необхідні продукти для начинки. Овочі очистіть, помийте. Картоплю відварити до готовності. Рибу очистіть від залишилася луски, промийте в прохолодою воді, обсушити. Зніміть з кістки, видаліть шкіру. Закиньте кістки і шкіру риби в киплячу воду, зваріть рибний бульйон.
Відварну картоплю розімніть в пюре і перемішайте з подрібненим кропом. Цибуля наріжте якомога дрібніше. Рибу наріжте дрібними кубиками.
Тісто розділяється на дві частини: велику і меншу. Кожну розкачати в тонкий пласт. Велику розмістіть у формі для запікання, формуючи високі бортики.
Викладайте начинку шарами. 1-перший шар: картопляне пюре; 2-а шар - половина цибулі;
3-й шар - шматочки риби; 4-й - залишився лук.
Змастіть краї тіста злегка збитим яйцем, покладіть зверху другий пласт тесту і обріжте кухонними ножицями по краях пирога, а потім щільно з'єднайте краї пирога. Обрізки тіста розкачати в тонкий пласт і виріжте прикраси на ваш смак.
У кришці пирога зробіть 2-3 отвори, залийте через них 1/2 склянки рибного бульйону. Для рум'яної скоринки змастіть верх вашого пирога збитим жовтком з 1 ст.Л. Води.
Поставте пиріг в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 50-60 хвилин. Готовий пиріг вийміть з духовки і накрийте рушником на 15 хвилин.
Смачного!
Смачного!