Пиріг з обліпихою
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і корисний пиріг з обліпихою виходить в міру кисленьким, в міру солодким - власне, як і сама ягода обліпиха. Ділюся рецептом пирога з обліпихою.
По суті, пиріг з обліпихою готується дуже просто.
1. Змішуємо цукор з борошном, додаємо в суміш вершкове масло. Руками розминаємо до однорідності, вливаємо воду, розминаємо далі.
2. Коли тісто стане однорідним, розгортаємо його в пласт і укладаємо в форму для випікання. Ставимо в духовку і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
3. Дістаємо трохи запечене тісто. У Miškų natiraem марципан, додаємо яйця, цукор, сметану, і гарненько перемішуємо. Викладаємо на тісто свіжу обліпиху, зверху все обливаємо яєчно-сметанною сумішшю.
4. Ставимо в духовку і випікаємо 25-30 хвилин при температурі 175 градусів.
Подаємо до столу трохи остиглим і посипати цукровою пудрою. Смачного!
- Борошно - 300 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 125 грам
- Холодна вода - 3 Ст. Ложки
- Марципан - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 150 грам
- Обліпиха - 300 грам
1. Змішуємо цукор з борошном, додаємо в суміш вершкове масло. Руками розминаємо до однорідності, вливаємо воду, розминаємо далі.
2. Коли тісто стане однорідним, розгортаємо його в пласт і укладаємо в форму для випікання. Ставимо в духовку і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.
3. Дістаємо трохи запечене тісто. У Miškų natiraem марципан, додаємо яйця, цукор, сметану, і гарненько перемішуємо. Викладаємо на тісто свіжу обліпиху, зверху все обливаємо яєчно-сметанною сумішшю.
4. Ставимо в духовку і випікаємо 25-30 хвилин при температурі 175 градусів.
Подаємо до столу трохи остиглим і посипати цукровою пудрою. Смачного!