Рецепт Пиріг з обліпихою фото

Пиріг з обліпихою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Обліпиха
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Пироги

Смачний і корисний пиріг з обліпихою виходить в міру кисленьким, в міру солодким - власне, як і сама ягода обліпиха. Ділюся рецептом пирога з обліпихою.

По суті, пиріг з обліпихою готується дуже просто.

1. Змішуємо цукор з борошном, додаємо в суміш вершкове масло. Руками розминаємо до однорідності, вливаємо воду, розминаємо далі.

2. Коли тісто стане однорідним, розгортаємо його в пласт і укладаємо в форму для випікання. Ставимо в духовку і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

3. Дістаємо трохи запечене тісто. У Miškų natiraem марципан, додаємо яйця, цукор, сметану, і гарненько перемішуємо. Викладаємо на тісто свіжу обліпиху, зверху все обливаємо яєчно-сметанною сумішшю.

4. Ставимо в духовку і випікаємо 25-30 хвилин при температурі 175 градусів.

Подаємо до столу трохи остиглим і посипати цукровою пудрою. Смачного!


  • Борошно - 300 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Холодна вода - 3 Ст. Ложки
  • Марципан - 150 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Крем - 150 грам
  • Обліпиха - 300 грам
По суті, пиріг з обліпихою готується дуже просто.

1. Змішуємо цукор з борошном, додаємо в суміш вершкове масло. Руками розминаємо до однорідності, вливаємо воду, розминаємо далі.

2. Коли тісто стане однорідним, розгортаємо його в пласт і укладаємо в форму для випікання. Ставимо в духовку і випікаємо 10-15 хвилин при температурі 200 градусів.

3. Дістаємо трохи запечене тісто. У Miškų natiraem марципан, додаємо яйця, цукор, сметану, і гарненько перемішуємо. Викладаємо на тісто свіжу обліпиху, зверху все обливаємо яєчно-сметанною сумішшю.

4. Ставимо в духовку і випікаємо 25-30 хвилин при температурі 175 градусів.

Подаємо до столу трохи остиглим і посипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти