Пиріг з морквою і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна і ніжна випічка з дріжджового тіста. Багата вітамінами начинка, соковита, ароматна! Такий пиріг стане прикрасою вашого столу і цілком зможе замінити сніданок, обід або навіть вечеря.
Якщо вам набридла нудна випічка, пропоную приготувати пиріг з морквою і яйцем у вигляді косички. Готовий пиріг не тільки красивий, але і своїм смаком і ароматом спокусить будь-якого. Начинку можна видозмінювати за бажанням, як і форму пирога. Тісто дуже зручне в роботі, сподіваюся мій рецепт стане в нагоді!
- Борошно - 300-400 грам
- Яйце - 1 штука (в тісто)
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в тісто)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 25 мілілітрів
- Маргарин - 30 грам
- Рослинна олія - 15 мілілітрів
- Морква - 3 штуки
- Яйце - 3 штуки (варене)
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Рослинна олія - За смаком (або вершкове - для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте молоко з водою, злегка підігрійте і додайте 0, 5 ст.Л. Цукру і дріжджі. Розмішайте і залиште до появи піни.
Одне яйце збийте з сіллю і цукром, що залишився.
Додайте розтоплений і охолоджений маргарин і рослинне масло.
Додайте запінили молоко.
Всі розмішайте і частинами введіть борошно.
Вимішуйте тісто поки воно не перестане липнути до рук. Зберіть його в кулю, змастіть рослинною масло, накрийте і приберіть підніматися в тепле місце.
Для начинки моркву натріть на крупній тертці.
Обсмажте на рослинному або вершковому маслі до м'якості.
Яйця відварити, натріть на тертці і додайте до моркви.
Додайте за смаком сіль і все перемішайте. Начинка готова.
До цього часу тісто вже піднялося, його необхідно обмять і дати йому піднятися ще раз.
Розкачайте тісто в формі прямокутника, товщиною приблизно 4-5 мм. По центру викладіть начинку. Бічні частини тесту наріжте смужками як на фото.
По черзі переплітаючи смужки тесту сформуйте косичку. Залиште готову косичку в теплому місці на 20-30 хвилин для підйому, після чого змажте жовтком і випікайте при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Пиріг з морквою і яйцем готовий. Дайте йому охолонути, після чого наріжте і подавайте до столу.
Смачного!